Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Φιλοζωικές εναντίον «Χόμπιτ» - Καταγγέλλουν κακοποίηση ζώων στα γυρίσματα της ταινίας

Αντιδράσεις από τις φιλοζωικές εταιρείες έχει προκαλέσει η πολυαναμενόμενη ταινία του Πίτερ Τζάκσον «Χόμπιτ», αφού σύμφωνα με καταγγελίες, σημειώθηκαν περιστατικά κακοποίησης ζώων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Συγκεκριμένα η Μη Κυβερνητική οργάνωση PETA, κατήγγειλε ότι περίπου 27 ζώα πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων λόγω...
των συνθηκών που επικρατούσαν, ενώ οι φιλόζωοι σε όλο τον κόσμο ετοιμάζουν διαδηλώσεις εναντίον της ταινίας και σχεδιάζουν να μποϊκοτάρουν την πρεμιέρα στη Νέα Ζηλανδία την επόμενη εβδομάδα. Οι φιλόζωοι σχεδιάζουν διαδηλώσεις κατά τις ταινίας και απειλούν να μποϊκοτάρουν την πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας. Η κινητοποίηση του δημιουργού και των παραγωγών της ταινίας ήταν άμεση, ενώ εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «η οργάνωση για την προστασία των ζώων "American Humane Association" παρακολουθούσε την κατάσταση των ζώων σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων και κανένα ζώο δεν πέθανε ή κακοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας». «Οι παραγωγοί απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι 27 ζώα πέθαναν εξαιτίας κακομεταχείρισης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ελήφθησαν υπερβολικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι τα ζώα δεν θα χρησιμοποιούνταν σε σκηνές που θα τους προκαλούσαν περιττό άγχος», καταλήγει η ανακοίνωση. Η PETA ωστόσο απάντησε ότι οι κατηγορίες δεν αφορούν περιστατικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας αλλά εστιάζουν στις συνθήκες που επικρατούσαν στους στάβλους και τις φάρμες όπου φιλοξενούνταν τα ζώα, οι οποίες βρίσκονταν σε πολύ κακή κατάσταση αφήνοντας τα ζώα απροστάτευτα, με αποτέλεσμα άλογα να σπάσουν το σβέρκο τους, πρόβατα και κατσίκες να πεθάνουν από ασθένειες και σκύλοι να μπουν στα αφύλακτα κοτέτσια κατασπαράζοντας τις κότες.

iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ