Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ;;



Σύμφωνα με καταγγελία που μας έστειλε κάτοικος της περιοχής πακιστανοί που διαμένουν σε υπόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Πλάτωνος 105-107 έχουν μετατρέψει το αρχαίο μνημείο σε αποθηκευτικό χώρο....κουζίνας που επάνω του φτιάχνουν μέχρι και φαγητά.

(Η πολυκατοικία πρέπει να αναφέρουμε πως κακώς έχει χτισθεί πάνω σε αρχαιολογικό χώρο και εδώ μεγάλη ευθύνη έχει η πολιτεία.)
Απ έξω εχει αναρτηθεί ταμπέλα (φωτο) από την αρχαιολογική υπηρεσία που αναφέρει πως στον υπόγειο χώρο της πολυκατοικίας υπάρχει αρχαίο μνημείο που είναι υπο την προστασία της .



Βέβαια και σύμφωνα με την καταγγελία την "προστασία" τώρα  την έχουν αναλάβει από μόνοι τους οι 3 πακιστανοί που νοίκιασαν και διαμένουν στο υπόγειο διαμέρισμα..οι οποίοι μάλλον ενοχλούνται και δεν ανοίγουν την πόρτα σε κανέναν που θα ήθελε να δει το μνημείο.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16-11-12 το μνημείο ήθελαν να επισκεφθούν μια καθηγήτρια και τρεις μαθήτριες από γυμνάσιο της περιοχής,αλλά οι "κλειδοκράτορες" πακιστανοί δεν άνοιγαν την πόρτα και έκαναν πως δεν ήταν μέσα κανένας,ενώ λίγο πιο πριν τους είχαν δει να μπαίνουν μέσα  και τους τρεις.

Ίσως να τους ενοχλούσε η παρουσία ανθρώπων που ήθελαν να δουν το μνημείο,ίσως όμως και να μην ήθελαν να δουν οι επισκέπτες σε τι κατάσταση και πώς το έχουν μετατρέψει οι ίδιοι το τελευταίο καιρό.




Όπως λένε κάτοικοι στην περιοχή,τους έκανε εντύπωση μια απαίσια μυρωδιά που είχε πηγή το υπόγειο διαμέρισμα,στην προσπάθεια να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς κάνουν στο υπόγειο οι 3 πακιστανοί,είδαν πάνω στο μνημείο από τηγάνια και κατσαρόλες μέχρι γκαζάκια και παρατημένα φαγητά..
Όπως και να χει το θέμα,η αρχαιολογική υπηρεσία πρέπει να μεταβεί αμέσως στο σημείο,να κάνει έλεγχο και να μας πει σε τι κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή ο χώρος. Επίσης είναι απαράδεκτο να έχουν οικειοποιηθεί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αυτόν το χώρο,που είναι πολιτισμική κληρονομία όχι μόνο όλων των Ελλήνων,αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Σχόλιο ...

Για το θέμα έχουμε πάνω από 10 καταγγελίες κατοίκων και θα επανέλθουμε,σε περίπτωση που η αρχαιολογική υπηρεσία δείξει εκ νέου ανέχεια και αδρανήσει για τον χώρο τον οποίο υποτίθεται ότι ίδια πρέπει να προστατεύει...και για αυτό άλλωστε την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ