Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο Αγιος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος.

Ο Αγιος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος, ο μαθητής του Χριστού και ένας απο τους δώδεκα αποστόλους είναι ο πολιούχος της Πάτρας. Σημαντική η δράση του στην πόλη μας, όπου και σταυρώθηκε το 66 μ.Χ, έχοντας κάνει πολλά θαύματα. Υπάρχουν πολλές παραδόσεις για τη παρουσία και τα θαύματα του Αγίου στην Πάτρα. 
Η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου τελείται από την Εκκλησία μας στις 30 Νοεμβρίου.
Στις 19 Ιανουαρίου εορτάζεται η επιστροφή των λειψάνων του σταυρού του μαρτυρίου του από την Αρχιεπισκοπή Μασσαλίας στην Μητρόπολη Πατρών (19 Ιανουαρίου 1980). Στις 20 Ιουνίου γιορτάζεται η κατάθεση των λειψάνων του στον ανοικοδομηθέντα Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό (550). Στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η επιστροφή της τιμίας κάρας του από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ι. Μητρόπολη Πατρών (26 Σεπτεμβρίου 1964) και η ανάμνηση των εγκαινίων του νέου ναού του κατά την ίδια ημέρα (26 Σεπτεμβρίου 1974).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ