Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ… ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ!!!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ..... ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ....
ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...ΚΑΙ "ΕΜΕΙΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ,ΜΕ ΤΡΕΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙ ΩΣ ΧΩΡΑ

Από τη δημοπρασία και τη διάθεση εντόκων γραμματίων, 4 και 13 εβδομάδων, σε βασικούς διαπραγματευτές και φυσικά πρόσωπα θα καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς καθυστερεί η εκταμίευση της δεύτερης και τρίτης δόσης του προγράμματος διάσωσης με το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες να διαφωνούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων ολοένα και επανέρχεται.

«Είναι αλήθεια ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι οριακά διότι δεν έχουμε πάρει την 2η και την 3η δόση του προγράμματος», είπε ο κ. Σταϊκούρας στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού του 2013. 

Προσέθεσε, όμως, ότι ήδη οι πιεστικές και άμεσες ανάγκες καλύφθηκαν ή θα καλυφθούν μέσα από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων.
  
Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε στη Βουλή τα προσωρινά αποτελέσματα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το δεκάμηνο το 2012, τα οποία θα δοθούν αναλυτικά στη δημοσιότητα την προσεχή Δευτέρα, λέγοντας ότι η εικόνα είναι ενθαρρυντική αλλά 
δεν επιτρέπει θριαμβολογίες.  

Για «ταχεία δράση» μόλις είναι διαθέσιμα «όλα τα στοιχεία», ώστε να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκφράζοντας μάλιστα δυσφορία για το ότι η έκθεση της τρόικας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Στέλνοντας δε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση είπε ότι η Ελλάδα εργάζεται σκληρά για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και ανάλογα οφείλουν να πράξουν απέναντί της και οι υπόλοιπες 16 χώρες της ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιανς Βάιτμαν, δήλωσε αντίθετος σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις πιστώτριες χώρες, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, Rheinische Post που δημοσιεύεται σήμερα.

«Μια διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα. Σε ποιον θα χρησιμεύσει η διαγραφή του χρέους των Αθηνών, εάν η χώρα σε 10 χρόνια είναι στο ίδιο σημείο που βρίσκεται σήμερα;», σημείωσε ο Βάιτμαν.  

Όπως είπε σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετος ως εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), να συμμετέχει η ευρωτράπεζα σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη, διότι, «θα ήταν σαν να χρηματοδοτεί άμεσα την κατάσταση, κάτι που  απαγορεύεται». 

Σύμφωνα με τον Βάιτμαν «αυτό δεν είναι μόνο ένα σημαντικό μήνυμα για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση». 

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας αναφέρει επίσης ότι, «οι πολιτικοί ηγέτες έχουν σαφώς αποφάσισει να συνεχίσουν τη στήριξη της Ελλάδας», αλλά αυτό έχει νόημα, αν η Ελλάδα μόνη της κάνει αρκετά για να λύσει τα προβλήματά της, επισημαίνοντας ότι οι μαζικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας χωρίς την ουσιαστική βοήθεια που λαμβάνει θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. 
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ