Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ : ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ & ΕΝΟΧΟΥΣ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Η προδοσία της Κύπρου από την Ελλάδα έχει βαθιές ιστορικές ρίζες, αρχής γενομένης από το 1915 και την Κυβέρνηση Ζαϊμη !!!
Όταν ο παππούς μου Χρήστος Καραγεώργης, το 1918 και σε ηλικία μόλις 17 ετών, ήρθε από την Κύπρο ως εθελοντής στην Ελλάδα για να πολεμήσει στο πλευρό των Ελλήνων στη μάχη του Σκρα, όπου τραυματίστηκε βαριά και έμεινε ανάπηρος,  δεν γνώριζε, ούτε μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση Ζαϊμη, για χάρη των "συμμάχων" Γερμανών, είχε προδώσει το όραμα της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, μη αποδεχόμενη τη δωρεάν παραχώρηση της μεγαλονήσου από τους Άγγλους το 1915 !!!



Μέχρι το 1878 η Κύπρος ήταν υπό τουρκική κατοχή.

Το 1878 παραχωρήθηκε από την Τουρκία στη Μεγάλη Βρετανία, έναντι τιμήματος 88.000 λιρών το χρόνο.

Το 1914, κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Μ. Βρετανίας, αυτή κατήγγειλε μονομερώς τη σύμβαση παραχώρησης της Κύπρου του 1878 και προσάρτησε τη μεγαλόνησο στη δική της κυριαρχία.
Έτσι, από το 1914, η Τουρκία δεν είχε πλέον κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στην Κύπρο.
Και φτάνουμε στο 1915 και, συγκεκριμένα, στην 17/10/1915, όταν η Μ. Βρετανία προσφέρει στην Ελλάδα, εντελώς δωρεάν, την παραχώρηση της Κύπρου.
Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, που χάθηκε με 100% ελληνική υπαιτιότητα, αφού η Κυβέρνηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΑΪΜΗ, προσκολλημένη στη γερμανόφιλη κατεύθυνση των ελληνικών ανακτόρων και της βαυαρικής βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος, πρόδωσε το όραμα της ένωσης και αρνήθηκε την προσφορά !!!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΛΛΑ 100% ΑΛΗΘΙΝΟ !!! 
και μπορείτε να το διαβάσετε στη σελίδα 572 του Πορίσματος της Βουλής του 1988 για το Φάκελο της Κύπρου !!!
Οι Άγγλοι μας χάριζαν την Κύπρο το 1915 και οι Έλληνες αρνηθήκαμε την προσφορά, για να μη δυσαρεστήσουμε τους τότε συμμάχους μας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τους Γερμανούς, που έβαλαν τα βρωμοπόδαρά τους στην Ελλάδα από την απελευθέρωση, εγκαθιστώντας τον Όθωνα ως βασιλιά της Ελλάδος και, από τότε μέχρι και σήμερα, κρατούν υπόδουλο και υποταγμένο ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Πως να εξηγηθεί διαφορετικά ο λόγος που το απίστευτο αυτό γεγονός, έχει διαχρονικά και διακομματικά κρατηθεί ως 7σφράγιστο μυστικό, από όλες τις μετέπειτα γενιές Ελλήνων και Κυπρίων ;;;

Το 1923 υπογράφηκε η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ, με την οποία η Τουρκία αναγνώρισε και επίσημα την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτήθηκε ρητά από κάθε κυριαρχικό και πάσης φύσης άλλο δικαίωμα επί της μεγαλονήσου, με αποτέλεσμα, ο Κεμάλ Ατατούρκ, να καλέσει τότε όλους τους Τουρκοκυπρίους να μεταναστεύσουν στην Τουρκία.

Την 01/05/1925 η Κύπρος κηρύχθηκε επίσημα ως Αγγλική αποικία.
Στο διάστημα αυτό ξεκίνησαν, με πρωτοστάτη την κυπριακή εκκλησία, σωρεία δράσεων και κινητοποιήσεων για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, τις οποίες πλέον η Μ. Βρετανία αρνούνταν ακόμη και να ακούσει, αφού την προσφορά της αυτή το 1915 ήταν η ίδια η Ελλάδα που την απέρριψε.
Μάλιστα, μετά το 1931, το αγγλικό αποικιακό καθεστώς, αφού κατέπνιξε με στρατιωτική επέμβαση την επανάσταση για την ένωση, κατά την οποία, για πρώτη φορά, υψώθηκε η ελληνική σημαία στην Κύπρο, έγινε  δικτατορικό, επιβάλλοντας σκληρά διοικητικά μέτρα και απαγορεύσεις κατά του κυπριακού λαού, προκειμένου να καταστείλει κάθε σκέψη ένωσης της μεγαλονήσου με την Ελλάδα.
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1947, η Μ. Βρετανία αποφάσισε να εκδημοκρατίσει το αποικιακό καθεστώς της στην Κύπρο.
Έτσι, κατά το 1949, ξανά με πρωτοβουλία της κυπριακής εκκλησίας υπό τον Μακάριο τον Β',  διενεργήθηκε για πρώτη φορά δημοψήφισμα για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, στο οποίο το 95,7% των Κυπρίων ψήφισαν "ΝΑΙ" !!!     
Έτσι, κατέφθασε στην Ελλάδα κυπριακή αντιπροσωπεία που κατέθεσε τους φακέλους του δημοψηφίσματος στον τότε Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου αυτός να τους διαβιβάσει στην Κυβέρνηση ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, για να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες και να πράξει ότι απαιτούνταν ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, που αποφασίστηκε με δημοψήφισμα από τον κυπριακό λαό και, μάλιστα, σχεδόν ομόφωνα, με ποσοστό 95,7%.

ΟΜΩΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΡΟΔΩΣΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ,  με την άθλια αιτιολογία ότι, δήθεν, δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.
Απίστευτο ;;;
Διαβάστε το στο Πόρισμα της Βουλής του 1988 για το Φάκελο της Κύπρου, στη σελίδα 573.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ