Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΚυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΟΚ- Χωρίζουν το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ από την ΕΛΛΑΔΑ!!!

Μια τελευταία ευκαιρία στο ελληνικό κράτος να αντιληφθεί ότι η πορεία σύγκρουσης με την Αθωνική Πολιτεία που έχει επιλέξει θα είναι ολέθρια για τον ίδιο τον Ελληνισμό, δίνεται από την … απουσία κυβέρνησης!Σήμερα, στην συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, που συζητείται το θέμα, οι ηγούμενοι 20 μονών αποφάσισαν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία και αποφασίστηκε να μην ληφθεί απόφαση τώρα εκ του λόγου ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση για να συζητήσει το θέμα και ανανεώθηκε το ραντεβού της σύγκρουσης με την ελληνική κυβέρνηση ή της ανάκλησης των φορολογικών διατάξεων για τη νέα κυβέρνηση. Των διατάξεων που προβλέπουν την φορολόγηση των ακινήτων και των εισοδημάτων που προέρχονται από τα ακίνητα των Ιερών Μονών... τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, κάτι που θα οδηγούσε αυτόματα στην οικονομική καταστροφή και στην εξαθλίωση των Μονών του Αγίου Όρους, αλλά το κυριότερο, παραβιάζουν τον καταστατικό χάρτη σύνδεσης της Ελληνικής και της Αθωνικής Πολιτείας. Δηλαδή παραβιάζεται από την Ελληνική Πολιτεία η συμφωνία πρόσδεσης με την Αθωνική Πολιτεία.
Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει πράξη αυτό:
Θα ανακηρυχθεί η αυτονομία και στην πράξη η ανεξαρτησία της Χερσονήσου και θα ζητηθεί η επέμβαση των ομόδοξων κρατών και πιο συγκεκριμένα της Ρωσίας!
Κατ’αυτό τον τρόπο η ακυβερνησία … έσωσε για την Ελλάδα το Άγιο Όρος καθώς οι ηγούμενοι έκριναν ότι«Δεν υπάρχει συνομιλητής για την εξέταση του ζητήματος ούτε Βουλή για να προβεί στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση» .
Για αυτό θα συγκροτηθεί νέα σύναξη, λίγο μετά τη συγκρότηση κυβέρνησης, ανέφερε αγιορείτικη πηγή. Η εξαίρεση από τη φορολόγηση των εσόδων της ακίνητης περιουσίας των μονών, είναι το κύριο αίτημα των Αγιορειτών μοναχών, όπως άλλωστε γινότανε μέχρι τώρα.
Η εξαίρεση αυτή προβλέπεται και σε σχετική διάταξη του καταστατικού χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος καθορίζει τις σχέσεις της Ελληνικής και της Αθωνικής Πολιτείας.
Παραθέτουμε και ορισμένα αποσπάσματα επιστολής του Μοναχού Σπυρίδωνος Μικραγιαννανίτη προς την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες, η οποία είναι όντως πολύ περιεκτική ως προς τις προθέσεις των Αγιορειτών.
«Μη καταφέρεσθε κατα του Αγίου Όρους αλλά να είσθε υπερήφανοι που ευρίσκεται εις την Ελλάδα και αποτελεί φάρον και σχολείον δι όλους.
Κυβερνήται και κυβερνόμενοι, διαφυλάξατε το Άγιον Όρος ως κόρην οφθαλμού καθώς και αυτό διαφύλαξεν και διατήρησεν επί αιώνας την εθνικοθρησκευτικήν μας κληρονομίαν και την παρέδωσαν όπως έπρεπεν μέχρις των ημερών μας.
Μη γένητε συμμέτοχοι εις το έγκλημα της διώξεως και του διεθνισμού. Η ιστορία έχει γράψει πολλούς Εφιάλτας μη συγκαταριθμηθήτε και σεις με αυτούς. Το Άγιον Όρος ανήκει εις την Ελλάδα. Το Αγιον Όρος φυλλάτει την Ελλάδα».
Σε ότι αφορά την προειδοποίηση των Αγιορειτών ότι θα ζητηθεί η βοήθεια των ομόδοξων κρατών, σύμφωνα με μεγάλη διαδικτυακή εφημερίδα, όπως η Ρωσία, πηγές ρωσικής κυβέρνησης στην Μόσχα ανέφεραν ότι «Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Το Άγιο Όρος είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μοναστική πολιτεία για τον ρωσικό λαό. Θα δούμε τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξουμε»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ