Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΚυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Εκατοντάδες Εθνικιστές στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης της Χρυσής Αυγής για τον Παύλο Μελά.

από


Εκατοντάδες εθνικιστές έδωσαν δυναμικό παρόν στην Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Παύλο Μελά, υπό την διοργάνωση του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής και της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων.

Η εκδήλωση έλαβε μέρος στην Πλατεία Κεφαλαρίου Κηφισιάς, όπου βρίσκεται άγαλμα του μεγάλου αυτού Ανδρός που έδωσε την ζωή του για την Μακεδονία μας.

Το ιστορικό πλαίσιο έθεσε ο Συναγωνιστής, Ηλίας Κυρίτσης, υπενθυμίζοντας σε όλους την Ζωή και την Προσφορά του Παύλου Μελά στον Ελληνισμό.

Ο Συναγωνιστής, Κώστας Αλεξίου, έκανε λόγο για την σύζυγο του Παύλου Μελά, Ναταλία, και την στήριξη που προσέφερε αυτή στον Εθνικό Αγώνα. 

Ο Συναγωνιστής και βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Πολύβιος Ζησιμόπουλος έκανε την σύνδεση - σύγκριση με την θλιβερή σημερινή κατάσταση. Τότε ο Παύλος Μελάς και άλλοι πολλοί Έλληνες έδωσαν τη ζωή τους για να σωθεί η Μακεδονία, ενώ τώρα η χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας μας, αλλά και έχει καταστήσει το Αιγαίο γκρίζα ζώνη και γενικώς έχει προδόσει όλα τα Εθνικά Θέματα. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Συναγωνιστή Ιωάννη Βουλδή και η εκδήλωση έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.Στη συνέχεια μοιράστηκαν εφημερίδες του Κινήματος και ενημερωτικό υλικό στην περιοχή.


Η θυσία του Εθνομάρτυρα Παύλου Μελά, παραμένει σύμβολο μέσα στο χρόνο και δείχνει το δρόμο της Ελευθερίας. Όσοι έμειναν ζωντανοί, καλούνται να τον ακολουθήσουν.
“Όλα έμεναν άκαρπα χωρίς τον Ήρωα. Χρειάσθηκε ο θάνατος ενός παλικαριού για να δώσει πνοή στις πρώτες εκείνες ενέργειες και σ’ όλα τα σχέδια. Τα λόγια των Ελλήνων έμεναν λόγια ώσπου να έλθει ο θάνατος να τα ζωντανέψει. Ο Θάνατος δεν είναι λόγια, είναι αλήθεια. Ο Θάνατος είναι ζωή.”
Ίων Δραγούμης – “Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα”    Χ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ