Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

REUTERS: ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ – ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΜΑΓΚΙΕΣ; ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ;

sambennyfrankestein 
Γράφει ο Αντίοχος.

Εκτενές δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters, που επικαλείται ως πηγή Ευρωπαίους αξιωματούχους, μιλάει για «δεύτερες σκέψεις στην Αθήνα για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα», δηλαδή άτακτη υποχώρηση των Σαμαροβενιζέλων:

«Οι εταίροι της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ πιστεύουν ότι η Αθήνα αλλάζει γνώμη σχετικά με το θέμα της πρόωρης εξόδου από το πρόγραμμα, τον επόμενο χρόνο, και μπορεί να ζητήσει μια πιστωτική γραμμή για να αντικαταστήσει τα κεφάλαια από το ΔΝΤ. Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters ότι η Ελλάδα φάνηκε να έχει δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή της σε χρηματοδότηση μόνο από τις αγορές «έπειτα από την πίεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και των αγορών, οι οποίες ξεπούλησαν ελληνικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα. Οι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι οι Ευρωπαίοι αντιστέκονται στην πίεση της Αθήνας για παύση του δανεισμού από το ΔΝΤ «το οποίο είναι αντιδημοφιλές στην Ελλάδα και προκαλεί πολιτικά προβλήματα». Άλλος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι η απότομη αύξηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα είναι «προσγείωση στην πραγματικότητα» (reality check)».

Κι εδώ το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:

Ποιοι ήταν αυτοί (εκ των διεθνών τοκογλύφων σίγουρα…) που συμβούλεψαν τους Σαμαροβενιζέλους (γιατί αποκλείεται να πήραν από μόνοι τους τέτοια πρωτοβουλία – αυτοί δεν πάνε ούτε για… κατούρημα –που λέει ο λόγος- χωρίς την άδεια των αφεντικών τους…) να κάνουν… μαγκίτσες για εσωτερική κατανάλωση, με το θέμα του ΔΝΤ, δίνοντάς τους την υπόσχεση πως θα τους καλύψουν; Μήπως επρόκειτο για παγίδα, προκειμένου να τους ξεφορτωθούν, γιατί τους θεωρούν… βαρίδια; Μήπως αυτοί οι «κάποιοι» είναι οι ίδιοι που έβαλαν εκείνη την τρελή ιδέα για δημοψήφισμα στην κεφάλα του Jeffrey και μετά τον… έφαγαν λάχανο; Τέλος πάντων, θα δείξει η… «νεκροψία»!

ethnikismos
ΑΠΌ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ