Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ουδέν κρυπτόν υπό το «βλέμμα της Γοργούς» υπόσχονται οι Αμερικανοί με το νέο UAV στο Αφγανιστάν


Η αμερικανική Αεροπορία πρόκειται να αναπτύξει στο Αφγανιστάν ένα νέο εναέριο μη επανδρωμένο όχημα το οποίο υποστηρίζει πως θα φέρει ένα επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης πραγματικού χρόνου ικανό να μεταδίδει εικόνες βίντεο από μια ολόκληρη πόλη.
Το όνομά του νέου αυτού αεροχήματος έχει δανειστεί –όπως και πολλά άλλα- από την ελληνική Μυθολογία, και σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να αποδοθεί ως το «βλέμμα της Γοργούς» (Gorgon Stare) προερχόμενο από την μυθολογική τρομακτική γυναικεία μορφή τη Γοργώ που όταν κοίταζε κάποιον αυτός μεταμορφωνόταν σε πέτρα.
Το σύστημα αποτελείται από εννέα τηλεοπτικές κάμερες οι οποίες βρίσκονται επάνω στο UAV με δυνατότητα να μεταδίδουν απευθείας την εικόνα τους στους στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται στο έδαφος ή σε αναλυτές που βρίσκονται σε κέντρα επιχειρήσεων. Το σύστημα μπορεί να αποστέλλει στο έδαφος ταυτόχρονα έως και 65 εικόνες σε διαφορετικούς χρήστες ενώ συγκριτικά τα υπάρχοντα συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερά από την USAF έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν μόνο μια κάμερα καλύπτοντας μια περιοχή που δεν ξεπερνά το ένα οικοδομικό τετράγωνο.
Με το νέο αυτό σύστημα οι στρατιώτες στο έδαφος όσο και οι αναλυτές δεν θα είναι αναγκασμένοι να μαντέψουν για το που πρέπει να στραφεί η κάμερα, εξηγεί ο στρατηγός James O. Poss υποδιευθυντής του γραφείου παρακολούθησης και αναγνώρισης της USAF για να συμπληρώσει «Το “βλέμμα της Γοργούς” θα επιτηρεί ουσιαστικά μια ολόκληρη πόλη και χωρίς ο αντίπαλος να είναι σε θέση να γνωρίζει που κοιτάμε εμείς και σας διαβεβαιώ μπορούμε να δούμε τα πάντα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ