Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Φόβοι για περισσότερους από 16.600 νεκρούς

Επτά μέρες μετά το φονικό τσουνάμι και την πυρηνική «θύελλα» συνεχίζεται το θρίλερ στην Ιαπωνία με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 5.500 και χιλιάδες ακόμα ζωές να αγνοούνται. Έντονος είναι ακόμα ο φόβος για νέες εκρήξεις στο Φουκοσίμα.
Από τα ξημερώματα ελικόπτερα του ιαπωνικού στρατού πετούν πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων.
Παράλληλα, μηχανικοί κατάφεραν να πάρουν στο εργοστάσιο ηλεκτρικό καλώδιο που θα δώσει ηλεκτρικό ρεύμα στον αντιδραστήρα Νο2. Αυτό θα βοηθήσει να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ψύξης και έτσι να ξεκινήσουν και πάλι οι γεννήτριες που θα «παγώσουν» τον αντιδραστήρα.
Αντίθετα, δεν είναι καθόλου αισιόδοξα τα μαντάτα για τον αντιδραστήρα Νο3, αφού το κέλυφος έχει λιώσει. Ο κίνδυνος να γίνει έκρηξη σε όλους τους αντιδραστήρες παραμένει μεγάλος σύμφωνα με αξιωματούχους.
Πάντως, σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκονται οι ζωές των 50 εργαζομένων στον χώρο του εργοστασίου και των οδηγών των ελικοπτέρων, που εκτίθενται στην ραδιενέργεια.
Αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ώστε να προστατευθούν από την υπερέκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία τα πληρώματα.
Όμως η κλιμάκωση των ποσοστών ραδιενεργού ακτινοβολίας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην αναβολή της απόσυρσης τους.
Μία εβδομάδα μετά και ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νεκροί και αγνοούμενοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 16.600 , ενώ μέχρι στιγμής μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 5.500 νεκροί και αγνοούνται 10.259.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ