Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Υπό πτώχευση τα Ναυπηγεία Ελευσίνας


Φόβους για τις θέσεις εργασίας, δημιουργεί η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας "Νεώριον" στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Πρόκειται για θυγατρική των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Τα επόμενα βήματα.
Όπως ενημέρωσε η εταιρία "Νεώριον", τα ναυπηγεία Σύρου, δηλαδή η θυγατρική της "Ναυπηγεία Ελευσίνας" κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Μάλιστα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που πρόσκαιρα αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της εταιρείας.
Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συμφερόντων του επιχειρηματία Ν. Ταβουλάρη, υποστηρίζουν ότι έχουν έτοιμο σχέδιο επιχειρησιακό και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανείων, ώστε και το πρόβλημα ρευστότητας να αντιμετωπιστεί και να επιτραπεί η ομαλή λειτουργία της και ιδίως η εκτέλεση των συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό.
Σημειώνεται πως για να υπαχθεί είτε φυσικό πρόσωπο είτε νομικό στο άρθρο 99 θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ, η επιχείρηση θα πρέπει να απασχολεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα, ενώ προϋπόθεση είναι να έχει ληφθεί η συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών, κατ΄αρχήν του 51% αυτών, και ταυτόχρονα να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Χρυσοχοΐδης: 'Ηττα να κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις"
''Γίνεται μια προσπάθεια να ανασχεθεί η πορεία λουκέτου για υγιείς επιχειρήσεις με τις δράσεις που σχεδιάζει υλοποιεί το υπουργείο" σημείωσε ο υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Ο υπουργός ανέφερε ότι ''είναι ήττα να κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις'' ενώ σχετικά με την ρευστότητα στην αγορά ανέφερε την εκτίμησή του ότι μετά τις εξελίξεις του Μαρτίου αναμένει ότι θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια οι τράπεζες για να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ