Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Απόψε η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 18 ετών


Συναρπαστική θα είναι απόψε η νύχτα καθώς θα απολαύσουμε την μεγαλύτερη και λαμπρότερη πανσέληνο των τελευταίων 18 χρόνων, με το φεγγάρι να βρίσκεται πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά!
Ερωτευμένοι ή μη, δεσμευμένοι ή μη, το θέαμα δεν πρέπει να το χάσετε! Η Σελήνη απόψε μπορεί να φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και μέχρι 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια κοινή πανσέληνο.
Η πανσέληνος θα είναι στην κορύφωσή της στις 20:10, ενώ η ανατολή της θα γίνει στις 18:34 και η δύση της στις 05:52 την αυγή.
Το φαινόμενο οφείλεται στο ότι το φεγγάρι θα είναι πιο κοντά στην Γη έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια, μετά δηλαδή και την 8η Μαρτίου 1993 οπότε και βρισκόταν στα 356.530 χιλιόμετρα.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η Σελήνη δεν περιφέρεται σε κυκλική αλλά σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Γη, γι' αυτό η απόστασή της από τον πλανήτη μας αυξομειώνεται
Σύμφωνα με τις επιστημονικές μετρήσεις, όπως ανέφερε ο Κέβιν Χόρσμπουργκ από το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Ωκεανογραφίας στο Λίβερπουλ, οι παλιρροϊκές επιρροές που ασκεί η Σελήνη στη Γη είναι περίπου 10% έως 15% ισχυρότερες στη διάρκεια ενός σεληνιακού περίγειου, όμως αυτό, όπως εξηγεί, δεν σημαίνει ότι οι παλίρροιες γίνονται πιο ψηλές σε ίδιο ποσοστό. Το πολύ, να ψηλώσουν κατά δύο έως τρία εκατοστά.
Πάντως, υπάρχουν και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι το πλησίασμα της Σελήνης (που αυξάνει τη βαρυτική έλξη της στον πλανήτη μας) μπορεί να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο, οι θεωρίες αυτές δεν έχουν τις απαραίτητες επιστημονικές αποδείξεις...
Σημειώνεται ότι από το φαινόμενο αυτό αυτοί που θα επηρεαστούν σύμφωνα με τα
άστρα είναι όσοι είναι γεννημένοι στις 19 Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ