Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο καφές σύμμαχος της υγείας

Ευεργετικές οι ιδιότητες της καφεΐνης
Κατά καιρούς έχει ακουστεί ότι η υπερβολική λήψη καφέ κρύβει κινδύνους για την υγεία. Οι νέες μελέτες όμως θέλουν τον καφέ να προστατεύει από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη, ενώ ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις και θεραπεύει τον πονοκέφαλο.Σύμφωνα με τους μελετητές του «Biomed Central Cancer» η καφεΐνη περιορίζει τον κίνδυνου του καρκίνου του δέρματος κατά το 1/3, ενώ παρομοίως επιδρά στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, μαστού, φάρυγγα, παγκρέατος, προστάτη και λευχαιμίας.

Ειδικά στην περίπτωση των ανδρών, υπάρχουν 60% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιαστεί επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη, εάν πίνουν πολύ καφέ.Οι ευεργετικές ιδιότητες όμως δεν σταματούν εδώ!

Με 3 κούπες την ημέρα καφέ για τις γυναίκες μειώνεται κατά 1/4 ο κίνδυνος να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις, ενώ για τους άντρες με 5 κούπες το ίδιο ποσοστό φτάνει το 44%.

Επιστήμονες από την Αυστραλία υποστηρίζουν ότι 4 κούπες την ημέρα περιορίζουν τον κίνδυνο για το διαβήτη κατά 25%!

Τέλος, ο συνδυασμός καφεΐνης και ασπιρίνης αντιδρά στην αιθανόλη και «βάζει φρένο» στον πονοκέφαλο, ενώ ο καφές ενισχύει τις επιδόσεις στα αθλήματα κατά 6%, μόνο για ασκήσεις που προϋποθέτουν μέτρια καταπόνηση των μυών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ