Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Πυρηνική έκρηξη ανησυχίας για το «Φουκουσίμα»


Κλιμακώνεται η παγκόσμια ανησυχία για την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων μετά τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες το πρωί στον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 στη Φουκουσίμα.


ΕΚΡΗΞΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ 2
Μία νέα έκρηξη σημειώθηκε στον πυρήνα του αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα αργά χθες τη νύχτα ώρα Ελλάδος. Στους αντιδραστήρες 1 και 3 έχουν ήδη σημειωθεί εκρήξεις και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το ίδιο συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης στον αντιδραστήρα 2 του ίδιου συγκροτήματος. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι και η νέα έκρηξη οφείλεται σε συγκέντρωση υδρογόνου. Λίγο αργότερα η ιαπωνική αρχή πυρηνικής ασφάλειας ανακοίνωσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή του εργοστασίου τετραπλασιάστηκαν, ωστόσο όπως τονίστηκε παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκεται σε "κόκκινο συναγερμό" για πιθανό κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος, μετά την καταστροφή του συστήματος ψύξης της καρδιάς των αντιδραστήρων, που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής αλλά και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε.
Όπως ανέφερε το δίκτυο Νέα του Κιότο, στους αντιδραστήρες Νο. 1 και Νο. 3 έχουν ήδη σημειωθεί εκρήξεις και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ίδιο συνέβη και τα ξημερώματα της Τρίτης στον αντιδραστήρα Νο. 2 του ίδιου συγκροτήματος.
Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από τη νέα έκρηξη, η Ιαπωνία είχε ζητήσει επίσημα τη συνδρομή της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ