Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Σκόπια: Το ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία που ‘σοκάρισε’ τους Έλληνες





Η σλαβική τηλεόραση Sitel παρουσιάζει στο κοινό της, το ντοκιμαντέρ του Σκάι, για τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, στις αρχές του 19ου αιώνα, για να πάρουν μια ιδέα οι Σκοπιανοί για την "καταγωγή" των πολιτών της γειτονικής τους χώρας..

Έμφαση δίνει η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων, Σίτελ, σε ένα οπτικό αφήγημα για την ελληνική ιστορία και συγκεκριμένα για τη δημιουργία του ελληνικού κράτους κατά τον 19ο αιώνα.

«Βέβαια- σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα- πολλές προοπτικές και γεγονότα θα πρέπει να αναλυθούν καλύτερα από ό, τι τώρα, αλλά η ταινία δείχνει τη γενική ιδέα για τι συνέβη στην ελληνική ιστορία. Τα ψέματα και οι παραλήψεις γεγονότων, σχετικά με τον αλβανικό πληθυσμό της Ελλάδας και ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της επανάστασης κλπ, φαίνονται σε αυτό το ντοκιμαντέρ από την ελληνική TV SKAI», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


 (Σημείωση: Να,  που ... «κάποιοι»  επικροτούν την εικόνα που αποδίδει το ντοκιμαντέρ για το σημερινό ελληνικό κράτος)

Και το Sitel παρουσιάζει το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ