Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Το Πολιτειακό Δικαστήριο της πόλης Shchyolkovo αποφάνθηκε επί υποθέσεως, που ξεκίνησε από το Γραφείο τού Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας, ότι τα βασικά κείμενα της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμ­βανομένου τού «What isScientology?» (Τι είναι η Σαηεντολογία;), τού Λ. Ρον Χάμπαρντ, αποτελούν «πρόσκληση σε εξτρε­μιστική δραστηριότητα» και τα ενέταξαν στην «Ομοσπονδιακή Λίστα Εξτρεμιστι­κού Υλικού», ουσιαστικά απαγορεύοντας τη διακίνηση τους στη χώρα.
Ο Πρόεδρος έκρινε, με βάση τις μαρτυ­ρίες ειδικών, ότι το υλικό του Λ. Ρόν Χάμπαρντ «έχει σαν στόχο τη δημιουργία απο­μονωμένης κοινωνικής ομάδας, της οποίας τα μέλη είναι άψογα εκπαιδευμένα στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι ο πόλεμος εναντίον τού υπόλοιπου κόσμου».
Κατά την αναφορά (Moscow Times, 4/7/2011), εκτός του «Τι είναι η Σαηεντολο­γία;», έχουν απαγορευτεί δύο τουλάχιστον δωδεκάδες άλλα έντυπα. Η περαιτέρω κυκλοφορία υλικού που περιλαμβάνεται στην «Ομοσπονδιακή Λίστα» μπορεί να θεωρηθεί υποκίνηση μίσους και τιμωρεί­ται με έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.
Αξιόπιστη πηγή στη Ρωσία αναφέρει, ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντι­κή απόφαση και πιστεύεται πως αυτή είναι η αρχή ενός μακρού δρόμου.
Εκπρόσωποι Τύπου της «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στη Ρωσία (επίσημη ιστοσελίδα, στα ρωσικά) δήλωσαν ότι σκοπεύ­ουν να εφεσιβάλουν κατά της απόφασης.
1. Αναδημοσίευση από το Fair News, Ιούλιος 2011 & http://jurist.org/paperchase/2011/07/russia-court-bans-scientology-texts.php.
πηγή 
Είναι αλήθεια ότι " ἡ Σαηεντόλοτζυ θέλει νά ἐλέγξῃ τό μεγαλύτερο τμῆμα τῆς Βαλκανικῆς διά τῶν ᾿Αλβανῶν τούς ὁποίους ἐκπαιδεύει πρός τοῦτο ἀπό τίς ἀρχές τῆς δεκαετίας τοῦ 1990 . . . 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ