Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Απίστευτη ανάνηψη ασθενούς, οι γιατροί συμβούλευαν τη δωρεά οργάνων!

απίστευτη-ανάρρωση-άντρα-που-έπεσε-σε-κώμα

Απίστευτη ανάνηψη ασθενούς έπειτα από σοβαρότατο αυτοκινητιστικό ατύχημα

Το 2011 ο Sam Schmid ενεπλάκη σε ένα σοβαρότατο αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Tuscon ,της Arizona των Η.Π.Α, και υπέστη σοβαρότατες εγκεφαλικές κακώσεις. Ιατροί και προσωπικό επείγουσας ιατρικής βοήθειας που κατέφθασαν στη σκηνή του ατυχήματος θεώρησαν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος, προτού ο Schmid ξεκινήσει να επιδεικνύει σημάδια κινήσεων.
Έπειτα από την τοποθέτησή του σε συνθήκες μηχανικής υποστήριξης, το ιατρικό προσωπικό διέγνωσε ότι ο ασθενής υπέστη σοβαρότατο εγκεφαλικό επεισόδιο που προκλήθηκε από εγκεφαλική αιμορραγία και ανεύρισμα.  Παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση, και οι ιατροί ήταν πολύ απαισιόδοξοι για τις πιθανότητες επιβίωσής του. Μάλιστα, συμβούλευαν την οικογένειά του να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων του γιού τους.
Τρία χρόνια μετά το ατύχημα , ο 22χρονος Schmid έχει ανανήψει πλήρως. Ολοκληρώνει τις πανεπιστημιακές του σπουδές και μπορεί ξανά να αθλείται παίζοντας basket.
Το πραγματικά απίστευτο γεγονός του περιστατικού αυτού, είναι ότι παρόλες τις σοβαρότατες βλάβες που υπέστη,  οι κρίσιμες περιοχές του εγκεφάλου του Schmid δεν εμφάνισαν λειτουργικές διαταραχές. Μόλις μερικές μέρες αφότου συνέβη το αυτοκινητιστικό ατύχημα, ο Schmid ανταποκρινόταν στις εντολές των ιατρών του, που του “ζητούσαν” να κρατήσει ψηλά δύο από τα δάχτυλά του.
Η νευροψυχολόγος του Schmid εντυπωσιάστηκε από την απίθανη ανάνηψή του ασθενούς της.
“Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δύσκολες περιπτώσεις ασθενών, και η περίπτωση του Sam συγκαταλέγεται σε μία από τις σοβαρότερες ”, δήλωσε η Kristie Husk, από το Νευρολογικού Ινστιτούτου του Barrow.
“Η ανάνηψη του Sam αποτελεί με διαφορά την πιο απίστευτη ανάνηψη στην έως τώρα εμπειρία μου”.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ