Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Θρηνούν οι αριστεροί στη Γαλλία. Πάμε να τους μιλήσουμε και μας λένε «Άντε παράτα μας. Εμείς θα ψηφίσουμε Μαρίν»!


Το παρακάτω είναι από ένα γαλλικό αριστερό περιοδικό που ονομάζεται Marianne:
Όταν δεν τους κλείνουν την πόρτα στα μούτρα, αυτό είναι αυτό που ακούνε συχνά, όλο και πιο συχνά, οι υποψήφιοι της αριστεράς, καθώς και της δεξιάς, καθώς κάνουν προεκλογική εκστρατεία για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές: "Άντε στο διάολο, εμείς ψηφίζουμε Marine", τους λένε, προκλητικά και με οργή.
Νέες πολύ συγκεκριμένες επιβεβαιώσεις της συνεχούς αύξησης των ψηφοφόρων της Marine Le Pen, επιβεβαιώνονται από δημοσκοπήσεις και εμπειρογνώμονες: "Στις επόμενες τοπικές εκλογές, η ακροδεξιά πρόκειται να προκαλέσει κάποια θλίψη, μερικές φορές προς τη δεξιά, αλλά και προς την αριστερά .. ". Η επαίσχυντη ψήφος (sic), όπως είναι η κρυφή ψήφος στην ξενοφοβική άκρα δεξιά, είναι πάνω. Οι άνθρωποι κολλάνε αφίσες που λένε "Marine Le Pen". Μερικές φορές φωνάζουν θριαμβευτικά την προτίμησή τους, και κάποιες φορές με την συνοδεία του "bras d'Honneur" [η γνωστή χειρονομία με το δάχτυλο…] για να υπογραμμίσουν ακόμη πιο ωμά την πρόκληση και πόσο έχουν βαρεθεί. Έχουν βαρεθεί με την "ανασφάλεια για το έγκλημα, τους μετανάστες, τους φόρους, τους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς, την ανεργία». Αγανακτούν εναντίον των ισλαμιστών «τουλάχιστον το FN (Εθνικό Μέτωπο) τους καταγγέλλει». Δεν χρειάζεται να συνεχίσω. Πολλοί ψηφοφόροι έχουν περάσει πλήρως στην "Bleu Marine ..."
Έτσι, όσοι έχουν εμπλακεί στην εκστρατεία, όπως ο ειδικός δημοσκοπήσεων του PS [Σοσιαλιστές] και υποψήφιος στο Melun, François Kalfon, βλέπουν τους φόβους τους να επιβεβαιώνονται: «Η ηθική μάχη με το FN είναι άχρηστη. Το βλέπω παντού."«Για μένα, είναι η Marine», μου λένε, άλλοτε ήρεμα, άλλοτε με νταηλίκι», λέει, «αλλά πάντα με μια καταδίκη, όπως ποτέ πριν." Οι θύρες που χρησιμοποιούνταν για να παραμείνει κλειστές άνοιξαν για να φτύσουν αυτή την αλήθεια «η ψήφος στη Λεπέν τώρα είναι ανεμπόδιστη».
Σχετικά με την Λεπέν γράφει το συστημικό in.gr
Έξι μήνες πριν από τις γαλλικές δημοτικές εκλογές, το ένα τρίτο των Γάλλων (ποσοστό 34%) δηλώνει πως αισθάνεται «κοντά στις ιδέες» της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop για το εβδομαδιαίο περιοδικό Valeurs Actuelles, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Σύμφωνα με την έρευνα της Ifop, το 38% όσων δηλώνουν ότι ψηφίζουν το κόμμα της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) και το 11% των αριστερών ψηφοφόρων, δηλώνουν ότι αισθάνονται πλησίον της ιδεολογίας της ακροδεξιάς πολιτικού. Από τους ψηφοφόρους του ακόμη πιο αριστερού Ζαν-Λικ Μελανσόν, η Λεπέν αποσπά θετικές γνώμες ενός 21%!!!
Η έρευνα διαπιστώνει πως οι ιδέες της Λεπέν έχουν την ίδια απήχηση τόσο στους άνδρες (36%), όσο και στις γυναίκες (33%), ενώ η αποδοχή τους είναι μεγαλύτερη στους κόλπους των εργατών και των εργατοϋπαλλήλων (39%), απ' ό,τι στους δημοσίους υπαλλήλους και στους ελεύθερους επαγγελματίες (26%).
Παράλληλα, η Λεπέν διεύρυνε τη απήχησή της σε πιο νεαρές ηλικίες, εξασφαλίζοντας θετικές απαντήσεις για το πρόσωπό της και τις ιδέες της τόσο από το ένα τρίτο των νέων (18-24 ετών), όσο και των γηραιότερων (άνω των 65 ετών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ