Σημείωση "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ":Το άρθρο αυτό του κυρίου Πηλιούνη είναι καταπληκτικό και ανατρέπει όλα όσα γνωρίζουμε για τον Ισαάκ Νεύτωνα.Τις πληροφορίες αυτές δεν θα τις μάθετε ούτε στο σχολείο,ούτε στο Λύκειο,ούτε ακόμη και αν σπουδάσετε Φυσική.
Θεωρούμε οτι είναι πολυ σημαντικό να το διαβάσουν όλοι οι φυσικοί,οι μαθηματικοί,διοτι είναι καιρός να αντιληφθούμε οτι η γνώση και η επιστήμη ελέγχεται απο Μυστικές Εταιρείες.Δεν υπάρχει πραγματική ελεύθερη έρευνα.
Οσοι διαβάσουν το άρθρο και έχουν γνωστούς καθηγητές,ας το προωθήσουν.
Δείτε ακόμη τι συνέβη με την πιο καταπληκτική πατέντα παραγωγής ενέργειας απο κύματα και στον εφευρέτη της.
Εάν κάποια στιγμή έχετε πιει κάτω από τον ήλιο, σε μια απόκρυφα δική σας παραλία, ούζο, μπύρα ή κρασί και -πέρα των κατά τεκμήριο απαραίτητων ερωτικών συνειρμών που γεννά η μητρίδα θάλασσα- σας έχει πιάσει να παλεύετε στο νου, υποδεκάμετρα και διαβήτες και ενέργειες και αλμύρες και θάλασσες και σύμπαντα άπειρα, με βαρύτητες πέρα απο κάθε διαστατική αντίληψη, τότε έχετε μπει στη ζώνη των αείζωων πνευμάτων, όπου αρχή και εξουσία έχουν γεωμετρίες και «χημείες» παράδοξες και νόμοι, που κατέχουν μόνον οι προπάτορες, οι οιονεί μαθητές της πνευματικής δρόσου και οι κλέφτες της κρυμμένης γνώσης...
Σ’ αυτούς τους χώρους, η βαρύτητα έχει εναποθέσει ένα «βαρύ» όνομα της παγκόσμιας ιστορίας των επιστημών και ειδικά της Φυσικής και των Μαθηματικών, που συγκινεί και πάραπέμπει σε διηγήσεις αλλόκοτες και επιτεύγματα μυστήρια. Είναι εκείνο του Isaac Newton (Ισαάκ Νεύτων).
Το διάστημα που ο Νεύτων ανέπνεε οξυγόνο σ' αυτή την κατάσταση ύπαρξης που αποκαλούμε γήινη ζωή ήταν από τις 4 Ιανουαρίου 1643 (ή κατά άλλους στις 25 Δεκεμβρίου του 1642), έως τις 20 Μαρτίου 1727,85 χρόνια γεμάτα δηλαδή, κατά τη διάρκεια των οποίων πολύ χρόνο αφιέρωσε στη βαθιά και ενδελεχή μελέτη των κειμένων των Αρχαίων Ελλήνων Φυσικών Φιλοσόφων. Ειδικότερα, μελέτησε και απέκτησε τεράστια βιβλιογραφία που αφορούσε σε κάθε είδους μετάφραση αρχαίων ελληνικών κειμένων με θέματα για τον χειρισμό των στοιχείων της ύλης, δηλαδή τις αλχημικές γνώσεις και τις κρυπτογραφημένες περιγραφές του Αριστοτέλη, των Νεοπλατωνικών, των Λατίνων και των Αράβων αλχημιστών, των Ροδοσταυρικών κειμένων -τα οποία ουσιαστικά ήταν και παραμένουν υποκλοπές των αριστοτελικο-πλατωνικών αλχημικών και ιατρικών γνώσεων- καθώς και τα κείμενα όλων των μεγάλων αλχημιστών που ακολούθησαν τους επόμενους αιώνες, όπως του Παράκελσου.
Αυτή όμως δεν ήταν μελέτη για τη γνώση, αλλά μελέτη για την, διά της αποκτηθείσας γνώσεως, αναστήλωση των αρχαίων αποκεκρυμμένων τεχνών παραγωγής υλικών διά των «χημικών» μεθόδων, προς όφελος της αυτού εξοχότητος του βασιλέα της Μ. Βρετανίας! Για τον λόγο αυτό ο Νεύτων είχε διοριστει ισοβίως ως ο επικεφαλής του Βασιλικού Νομισματοκοπείου...
Όσο και αν ηχεί παράξενα, ο Νεύτων υπήρξε ο τελευταίος μεγάλος φανερός αλχημιστής. Ο τελευταίος μεγάλος μάγος, όπως αναφέρει σε μια περίφημη για το θέμα αυτό εργασία του, ο John Meynard Keynes το 1946, επ' ευκαιρία των τελετών για τον εορτασμό της επετείου των τριακοσίων χρόνων από τη γέννηση του Νεύτωνα.
Ναι, ο γνωστός J. Μ. Keynes, ο θεμελιωτής της προεξάρχουσας οικονομικής Θεωρίας του 20ού αιώνα, του κεϋνσιανισμού! Αναφέρει μάλιστα τον Νεύτωνα ως τον τελευταίο φανερό συνεχιστή μιας αλχημικής παράδοσης αιώνων, κατά τη ροή της οποίας πάμπολλα κείμενα και κρυπτογραφήματα, που αφορούσαν στις μεθοδολογίες και τις γνώσεις παραγωγής πολύτιμων μετάλλων και δη χρυσού και αργύρου, συγκεντρώθηκαν από τον Ιδιο τον Νεύτωνα. Ο Νεύτων άλλωστε άφησε ένα τεράστιο επιστημονικό έργο πίσω του για ένα αρκετά εκτεταμένο σύνολο γνωστικών πεδίων, όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική. Όμως, 6.500.000 λέξεις από αυτό το έργο αφορούσαν στην αλχημεία, την οποία υπηρέτησε και μελέτησε για πάνω από 40 χρόνια!
Αμέσως μετά τον θάνατο του Νεύτωνα, όλα τα περιουσιακά στοιχεία του, τα χειρόγραφα και η βιβλιοθήκη του, περιήλθαν στην κατοχή της μοναδικής ανιψιάς του, Catherine Barton, συζύγου του J. Conduitt. Στη συνέχεια, πέρασαν στα χέρια της κόρης τους, Cathrine, η οποία έγινε σύζυγος του J. Wallop. Λόγω του ότι ο πατέρας του Wallop εχρήσθη κόμης του Portsmouth, έμειναν γνωστοί ώς οικογένεια Portshmuth, στην οποία και παρέμειναν όλα τα χειρόγραφα και η βιβλιοθήκη του Νεύτωνα για τα επόμενα 150 χρόνια.
Κατά τον 19ο αιώνα, ο Sir David Brewster μελέτησε όλο αυτό το υλικό και το 1855 εξέδωσε την πρώτη βιογραφία του Νεύτωνα. Το σοκ για τον Brewster ήταν μεγάλο, όταν ανακάλυψε την τεράστια ποσότητα αλχημικής πληροφορίας που υπήρχε μέσα σ' αυτό το υλικό, διαπιστώνοντας οτι το 80% περίπου της βιβλιοθήκης του Νεύτωνα αφορούσε στην αλχημεία! Υπήρξε πολύ τίμιος βιογράφος, αλλά και ταυτόχρονα σκληρά... politically correct και συνεπώς αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα στο να αναφέρει τις αλχημικές δραστηριότητες του Νεύτωνα, αλλά και των μεγάλων ονομάτων Robert Boyle (16274691) και John Locke (16324704), σύγχρονων, ομοτράπεζων και συνεργατών του Νεύτωνα στον σχεδια σμό -υπό το στέμμα- της παγκόσμιας οικονομικής εξουσίας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Γι' αυτό και διαχώρισε την αλχημεία σ' εκείνη που ασκούσαν οι «μεγάλοι» και σ' εκείνη που ασκούσαν οι «ταπεινοί και τσαρλατάνοι» με σκοπό το κέρδος. Μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι Newton, Locke και Boyle, ασκούσαν την αλχημεία με αγνό σκοπό, που ήταν η ανάπτυξη της επιστιμης και η αποκόμιση γνώσεων προς όφελος τη κοινωνίας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου