Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κοινωνία Αν η ανεργία φτάσει στο 26%…

Η εκτίμηση στην οποία προχώρησε χθες η ΓΣΕΕ για το ύψος της ανεργίας στα τέλη του 2012, συνιστά κάτι περισσότερο από καμπανάκι κινδύνου. Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΓΣΕΕ, και δείχνουν αυξητική τάση της ανεργίας, σε συνδυασμό με τις αρνητικές συνέπειες που αναμένεται να έχει η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στον δημόσιο τομέα, οι εξελίξεις προοιωνίζονται εξαιρετικά αρνητικές για την ελληνική οικονομία.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι στο τέλος του 2012, δηλαδή σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, η ανεργία θα έχει φτάσει στα επίπεδα του 26%. Κάτι που θα συνεπάγεται περίπου 1.250.000 Έλληνες εκτός της αγοράς εργασίας.
Σε μια εποχή κατά την οποία η οικονομική κρίση τείνει να γονατίσει τη μέση ελληνική οικογένεια, μια ενδεχόμενη αύξηση της ανεργίας σε τόσο δραματικά επίπεδα, θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.
Την ίδια στιγμή δε, θα επιβαρύνει το κλίμα στο εσωτερικό της κοινωνίας, με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για έναν λαό ο οποίος θα βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης, και θα αναζητήσει απελπισμένα τρόπους διαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ