Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αίσχος! 113 εκ. για τους απόρους – 2,1 δις για ταινίες



113 εκατομμύρια δίνει η ΕΕ για τους απόρους και 2,1 δισεκατομμύρια για την ενίσχυση του κινηματογράφου!
Από 500 εκ. ευρώ, τα προηγούμενα χρόνια, μόνο 113 εκ. θα δοθούν το 2012 για την σίτιση 43 εκατομμυρίων απόρων.
Δηλαδή θα δώσουν 2,63 ευρώ ανά άπορο… οι ξεφτιλισμένοι!
4,8 εκ. ευρώ είναι το μερίδιο που θα λάβει η χώρα μας.
Και από την άλλη…
Δίνουν 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη του κινηματογράφου!
Δεν έχω τίποτα με τον κινηματογράφο, αλλά δεν σας φαίνονται πολλά τα λεφτά? Ή για να το πω στην πραγματική του διάσταση δεν σας φαίνονται δυσανάλογα σε σχέση με αυτά που δίνουν για τους άπορους? Δεν ξέρω, μπορεί πράγματι να πρέπει να δοθούν 2,1 δις για τον κινηματογράφο. Αλλά γιατί δεν μειώθηκε η βοήθεια αυτή όπως μειώθηκε η βοήθεια προς τους άπορους? Δεν μπορούσανε να δώσουν 1,5 δις στον κινηματογράφο και 600 εκ για τους άπορους? 
Και αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τις ανακοινώσεις θα δείτε ότι τα λεφτά αυτά τα δίνει η ΕΕ για να προσελκύσει παραγωγούς από την Αμερική. Δηλαδή ούτε καν για να ενισχύσει τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο!
Για του λόγου το αληθές επιλέγουμε δύο τμήματα από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις ημερομηνίας 20/6/2011 και οι δύο:
Από την ανακοίνωση για την ενίσχυση των απόρων (αν μπορούμε να την πούμε ενίσχυση βέβαια!)
Το συνολικό ύψος των χρημάτων που διατίθενται για το πρόγραμμα 2012 παροχής τροφίμων στους απόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ορίσθηκε στα 113 εκατομμύρια ευρώ, με επακριβείς καθορισμένες χορηγήσεις ανά κράτος μέλος [βλ. παραρτήματα]. Πρόκειται για αιματηρή περικοπή σε σύγκριση με τα 500 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ που παραχωρούνταν πρόσφατα κατ’ έτος, επειδή μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τον Απρίλιο ορίζει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό τα καλυπτόμενα από το υπόψη πρόγραμμα τρόφιμα απαιτείται να προέρχονται από ενωσιακά δημόσια αποθέματα. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα 2012 βασίζεται αποκλειστικά σε όλα τα υφιστάμενα διαθέσιμα αποθέματα παρέμβασης (162.000 τόνοι σιτηρά και 54.000 τόνοι αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη στην παρέμβαση).
…και από την ανακοίνωση για τον κινηματογράφο:
Τα κράτη μέλη της ΕΕ χορηγούν περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για την υποστήριξη των κινηματογραφικών ταινιών: 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ για επιχορηγήσεις και χαμηλότοκα δάνεια και 1 δισεκατομμύριο ευρώ για φορολογικά κίνητρα. Περίπου το 80% του ποσού αυτού προορίζεται για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδοτικής αυτής στήριξης παρέχεται από το ΗΒ, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.
Γεια σου Brad!!!!!  Για σένα δουλεύουν όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ