Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και οι Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία

 Ν : Δηλαδή τι αλλάζει ;;;
Βάζει ο Μανωλιός τα
ρούχα του αλλιως ;;; 
Ο νέος τραπεζικός οργανισμός θεωρείται ως ένας τρόπος για την εξάπλωση της κινεζικής επιρροής στην περιοχή, σε βάρος των ΗΠΑ.

Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη νέα ασιατική επενδυτική τράπεζα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας, που αψήφησε τις πιέσεις των ΗΠΑ και κατέστη ιδρυτικό μέλος στον οργανισμό, που θεωρείται από την Ουάσιγκτον ως ανταγωνιστής της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (ΑΙΙΒ) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο από 21 χώρες και με μεγαλύτερο και βασικότερο μέτοχο την Κίνα, ενώ θα χρηματοδοτεί έργα υποδομών, ενέργειας και μεταφορών στην Ασία.
Η συντονισμένη κίνηση των τριών μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης να συμμετάσχουν στην ΑΙΙΒ σηματοδοτεί μείζον διπλωματικό πλήγμα για τις ΗΠΑ, ενώ αντικατοπτρίζει την προθυμία της Ευρώπης να συνεργαστεί με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας.

συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ