Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 25 Ιουλίου 2014

«ΤΟ ΤΟΚΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ» ΙΑΠΩΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΠιστεύει ότι το Τόκιο δεν είναι πλέον ασφαλές να κατοικήσει λόγω της ραδιενεργού μόλυνσης που έχει προκληθεί από τις διαρροές στις 11 Μαρτίου του 2011 στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα.
Το δοκίμιο, με τίτλο «Γιατί άφησα το Τόκιο;" δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ιατρών στην Kodaira του Τόκιο.
Οι Δοκιμές εδάφους αποδεικνύουν τη μόλυνση
Ο Δρ Μίτα ανοίγει το δοκίμιό του με την απόφασή του να φύγει, σημειώνοντας ότι είχε μεγάλη ιστορία ως γιατρός στο Τόκιο.
«Εκλεισα την κλινική το Μάρτιο του 2014, η οποία είχε εξυπηρετήσει την κοινότητα Kodaira για περισσότερο από 50 έτη, από τη γενιά του πατέρα μου, και έχω ανοίξει μια νέα κλινική Μίτα στην πόλη της Οκαγιάμα στις 21 Απριλίου».
Ο Δρ Mita σημειώνει ότι, για τα προηγούμενα 10 έτη, εργαζόταν για να πείσει την κοινοτική κυβέρνηση του Τόκιο να έχουν απόθεμα από χάπια ιωδίου για να τα διανείμουν στον πληθυσμό σε περίπτωση ενός πυρηνικού ατυχήματος.
Η ανησυχία του Δρ Mita's ήταν ότι ένας σεισμός θα προκαλούσε διαρροή στον πυρηνικό σταθμό Χαμαόκα.
Εντούτις, όλα του τα αιτήματά απορρίφθηκαν κάτω από τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να περιμένουν ένα τέτοιο ατύχημα.


atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ