Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Αδειάζουν τα ράφια από τα τσιγάρα οι περιπτερούχοι

του Βαγγέλη Στολάκη (ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης)
Με ανακοίνωσή της η “Ένωση Καπνοπωλών και Ενοικιαστών Περιπτέρων, Πωλητών Ψιλικών και Ζαχαρωδών Ειδών Μακεδονίας”, την οποία κοινοποιεί μεταξύ άλλων στον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και έξι καπνοβιομηχανίες, καλεί τα μέλη της να μην αγοράζουν και να μην τοποθετούν καπνικά είδη στα ράφια των καταστημάτων τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χαμηλά ποσοστά του κέρδους τους.
"Εξευτελιστικά τα ποσοστά κέρδους"
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου τα ποσοστά κερδοφορίας από ένα πακέτο τσιγάρα μετά τις πρόσφατες αυξήσεις του ΦΠΑ και την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης “είναι εξευτελιστικά”. “Αν αναλογιστεί κανείς πως από ένα πακέτο τσιγάρα αξίας τεσσάρων ευρώ μας αντιστοιχούν μόλις 0,05 ευρώ, γίνεται κατανοητό πως ο ρόλος μας περιορίζεται στο να συγεκτρώνουμε τους φόρους του κράτους και τα κέρδη των καπνοβιομηχανιών” επισημαίνουν οι ίδιοι.
Το ποσοστό του κέρδους των περιπτερούχων και των ψιλικατζίδων επί των καπνικών προϊόντων περιορίζεται σήμερα στο 1,5% επί της συνολικής αξίας, την ώρα που πριν από λίγα χρόνια ξεπερνούσε το 7,8%.
Οι ίδιοι μεταξύ άλλων, αποφάσισαν τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για υλοποίηση μακροπρόθεσμου σχεδίου αντίδρασης, ενώ ζητούν τη μείωση της αναλογικής φορολογίας από το 65% στο 60% ώστε η διαφορά που θα προκύψει να αυξήσει τα υφιστάμενα ποσοστά, τη διαμόρφωση του ποσοστού κερδοφορίας των εταιρειών επί της αποφορολογημένης αξίας στο 55% , αφού αυτές διατηρούν τη δυνατότητα στοχευμένης κερδοφορίας , με την διαμόρφωση της λιανικής τιμής και τον υπολογισμό της κερδοφορίας τους ανά φορολογική μονάδα ή ανά τεμάχιο τσιγάρου.
"Μας αντιμετωπίζουν ως είλωτες"
Η Ένωση καλεί τα μέλη της να εφαρμόσει την απόφαση και όπως τονίζει “είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν” ενώ διευκρινίζει πως διαφορετικά “οι εταιρείες θα εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν στην πράξη ως είλωτες για να κάνουν τη δουλειά τους και όχι ως ισότιμους εταίρους στην αγορά των καπνοβιομηχανικών προϊόντων. Είναι καιρός εμείς που απομείναμε, αν θέλουμε να υπάρχουμε και αύριο στο επάγγελμα, να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες διεκδίκησης” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον τελευταίο χρόνο από τα 3000 περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στο νομό Θεσσαλονίκης, λουκέτο έβαλαν τα 1200.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ