Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Υπό το φόβο της απόλυσης 7.500 χιλιάδες εργαζόμενοι

Την κατάργηση και συγχώνευση 27 φορέων του δημοσίου ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. Μέσα σε 10 ημέρες η ψήφιση της τροπολογίας. Υπό το φόβο της απόλυσης 7.500 χιλιάδες εργαζόμενοι. Ο Πάγκαλος παραδίδει τη σκυτάλη στον Βενιζέλο.
Τον δύσκολο γρίφο της κατάργησης θέσεων εργασίας στο δημόσιο, χωρίς να γίνουν απολύσεις καλείται να λύσει η κυβέρνησης μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.
Την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε καταργήσεις και συγχωνεύσεις 27 φορέων του δημοσίου, που απασχολούν περίπου 7.500 χιλιάδες εργαζόμενους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν κινδυνεύουν μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ αναζητούνται λύσεις για όσους εργάζονται στους υπό κατάργηση οργανισμούς, μέσω συνταξιοδοτήσεων και της εργασιακής εφεδρείας.
Πλέον, η "καυτή πατάτα" των καταργήσεων περνά από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, στον έτερο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με τους υπουργούς σχετικά με οργανισμούς που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους και πρόκειται να καταργηθούν.
Η τροπολογία που εγκρίθηκε θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Αυγούστου.
Μεταξύ των οργανισμών που θα καταργηθούν περιλαμβάνονται:
Το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής,
Ο Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΟΕΤ),
το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ),
ο Σταθμός Ελέγχου Κάπρων,
το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ),
ο οργανισμός "Έργο Πολιτών"
το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία,
το Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου - Πανθεσσαλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ