Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σε Άραβες πουλήθηκε ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat


457687_HELLAS_SAT_2.PNG
Την πώληση του ελληνοκυπριακού δορυφόρου Hellas Sat, στην αραβική Arabsat, που διαχειρίζεται ήδη έξι δορυφόρους και είναι ο κύριος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Για τίμημα είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση 208 εκατομμύρια ευρώ ενώ και πάλι κατά την ανακοίνωση, διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Το ποσοστό που πουλήθηκε είναι 99,05% και το υπόλοιπο θα εξακολουθήσει να το κατέχει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία που παραμένει στο νέο μετοχικό σχήμα. Παράλληλα η αραβική εταιρία δεσμεύεται ότι θα εκτοξεύσει στο μέλλον δορυφόρο για λογαριασμό της Ελλάδας και η χώρα θα παραμείνει στο κλαμπ των διαστημικών χωρών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης έκανε λόγο για επένδυση “στρατηγικής και εθνικής σημασίας για τη χώρα μας».
Ο δορυφόρος πουλήθηκε επειδή ο ΟΤΕ αδυνατούσε να επενδύσει ποσό περίπου 200 εκατ. ευρώ για την αντικατάστασή του. Ο πρώτος ελληνικός και κυπριακός δορυφόρος μπήκε σε τροχιά το 2003 και το όλο εγχείρημα είχε μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση και ανακοινωθεί από τους Κώστα Σημίτη και Τάσσο Παπαδόπουλο.

Πηγή: LIFO
http://1greek.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ