Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Fox News: «Ελληνική τραγωδία; Ο Παπανδρέου διδάσκει για την κρίση»

Μπορεί το άρθρο του Fox News να κάνει λόγο για «ελληνική τραγωδία», αλλά μάλλον με κωμωδία μοιάζει περισσότερο: ο Γιώργος Παπανδρέου, «ο πρωθυπουργός που έριξε το πλοίο της ελληνική οικονομίας στο σκόπελο της καταστροφής», βρήκε δουλειά στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Διδάσκει πώς να διαχειρίζονται τις οικονομικές κρίσεις! Η σχολή Ivy League ανακοίνωσε το γεγονός με ιδιαίτερη έμφαση, αποκαλώντας την Ελλάδα ένα «ζωντανό εργαστήρι» για σημαντικές, παγκόσμιες πολιτικές προκλήσεις. Ο Παπανδρέου θα διδάξει ένα μάθημα και θα δώσει μια διάλεξη με τίτλο «Διασώσεις και ψήφοι: οι νέες προκλήσεις της δημοκρατίας και η περίπτωση της Ευρώπης».
Η κίνηση, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς ο Παπανδρέου χαρακτηρίζεται  ο «άνθρωπος που κυβερνούσε την Ελλάδα την περίοδο που η οικονομία της συνετρίβη –και μετά έτρεχε να παρακαλέσει για βοήθεια»  αλλά και αυτός του οποίου «οι πολιτικές προκάλεσαν μετάσταση στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας». Για το Columbia ο Παπανδρέου είναι μάλλον ένα τρόπαιο παρά ένας διδάσκων, σημειώνει το άρθρο. Σύμφωνα με τον Desmond Lachman, του think tank American Enterprise Institute, «ίσως είναι καλύτερα να διδάξει τι δεν πρέπει να κάνουμε». Το μεγαλύτερο λάθος του Παπανδρέου, σύμφωνα με τον Lachman, ήταν ότι απέτυχε να αναγνωρίσει ότι το χρέος- μαμούθ της Ελλάδας, δεν ήταν βιώσιμο.
Το άρθρο δημοσιεύει επίσης και την αντίθετη άποψη του Βασίλη Παπαδημητρίου, συμβούλου του Παπανδρέου, ο οποίος δηλώνει ότι ο Παπανδρέου εισήγαγε πολλές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως την καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων και την έλλειψη διαφάνειας στις χρηματοπιστωτικές υποθέσεις στην Ελλάδα.
foxnews
 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ