Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την πτώση του μετεωρίτη...Τσελιάμπινσκ : Ποιά ήταν η πόλη πού έπεσε ο μετεωρίτης;



Ένα νέο βίντεο από την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today. 

Καί εντυπωσιακές εικόνες από την πτώση μετεωρίτη στη Ρωσία

Εικόνες που προκαλούν δέος. Όσος καιρός κι αν περάσει, οι εικόνες από την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία θα κόβουν την ανάσα. Όπως αυτές που τράβηξε ο Μαράτ Ακμεταλέγιεφ.

Ο 31χρονος φωτογράφος είχε μόλις στήσει το τρίποδό του όταν είδε τον μετεωρίτη να εκρήγνυται. Νόμιζε, όπως όπως γράφει η Daily Mail, πως γινόταν πυρηνική έκρηξη. Παρά το σοκ, άρχισε να τραβά φωτογραφίες.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Είναι από τις φωτογραφίες που δε μπορούν να περιγραφούν με λόγια...








"Ένιωσα ζέστη στο πρόσωπό μου και δυνατό πόνο στα μάτια από την απίστευτη λάμψη. Διήρξεσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα", δήλωσε ο 31χρονος φωτογράφους στην εφημερίδα Siberia Times.http://www.newsit.gr/

Τσελιάμπινσκ   :   Ποιά ήταν η πόλη πού έπεσε  ο μετεωρίτης; 

Το Τσελιάμπινσκ (ρωσ. Челя́бинск: Τσιλιάμπινσκ) είναι ρώσικη πόλη, ανατολικά από τα Ουράλια στον ποταμό Μιάς (Miass).

Το Τσελιάμπινσκ είναι ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά κέντρα της Ρωσίας. Κυριαρχεί η βαριά βιομηχανία και ειδικότερα η μεταλλουργία, στρατιωτικός εξοπλισμός, συγκεκριμένα το Μεταλλουργικό Συγκρότημα Τσελιάμπινσκ (CMK, ChMK), το Εργοστάσιο Τρακτέρ Τσελιάμπινσκ (CTZ, ChTZ), το Εργοστάσιο Ηλεκτροδίων Τσελιάμπινσκ (CHEZ) και το Εργοστάσιο Εξέλασης Σωλήνων του Τσελιάμπινσκ (CHTPZ).
Στο Τσελιάμπινσκ υπάρχουν επίσης αρκετά εργοστάσια ηλεκτρονικών όπως τα "Metran", "Polet" και το "Zavod Electromashina", τα οποία εξυπηρετούν και πολιτικές αλλά και στρατιωτικές ανάγκες.
Το Τσελιάμπινσκ αναπτύχθηκε ταχύτατα κατά την περίοδο της Σοβιετικής εκβιομηχάνισης του 1930 και την εποχή εκείνη ιδρύθηκαν αρκετές βιομηχανικές μονάδες όπως η "Εταιρεία Τρακτέρ Τσελιάμπινσκ" και το "Μεταλλουργικό Εργοστάσιο Τσελιάμπινσκ". Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ιωσήφ Στάλιν αποφάσισε να μεταφέρει σημαντικό μέρος της Σοβιετικής βιομηχανίας μακριά από τον Γερμανικό Στρατό που προήλαυνε στο τέλος του 1941 στα Ρωσικά εδάφη. Αυτή η απόφαση του Στάλιν έφερε πολλές βιομηχανίες και χιλιάδες εργάτες στο Τσελιάμπινσκ, το οποίο μέχρι τότε ήταν μια μικρή πόλη.
Αρκετά μεγάλα εργοστάσια έφτιαχναν τα τανκς Τ-34 και εκτοξευτές πυραύλων Κατυούσα και το Τσελιάμπινσκ ήταν γνωστό και ως Τάνκογκραντ (η πόλη των τανκς). Στην ουσία το Τσελιάμπινσκ είχε μεταμορφωθεί από μια μικρή πόλη (η οποία φαίνεται στο κέντρο της σημερινής πόλης), σε μια μεγαλούπολη. Το "Εργοστάσιο S.M. Kirov Αρ. 185" μεταφέρθηκε στην πόλη από το Λένινγκραντ (ξαναμεταφέρθηκε στο Ομσκ μετά το 1962).
Ένα από τα θέατρα του Τσελιάμπινσκ
Το 1957 έγινε ένα σοβαρό ατύχημα στο σταθμό επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων του Μαγιάκ, 150 χλμ βορειοδυτικά της πόλης και υπήρξαν αρκετοί θάνατοι σε τμήμα της Περιφέρειας Τσελιάμπινσκ, αλλά όχι στην πόλη.
http://el.wikipedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ