Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρουσιάζουν ως “επενδυτές” τις πολυεθνικές που ρήμαξαν την Ελληνική παραγωγή!


Θα φέρουν “ανάπτυξη” αυτοί που εκβίαζαν κάθε Ελληνική επιχείρηση με πρόσχημα το “Greek Exit”;



Πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών συναντήθηκαν με εκπροσώπους πολυεθνικών, υπό τον μανδύα της “ανάπτυξης” και των “επενδύσεων”, προκειμένου να τους διαβεβαιώσουν ότι η απειλή του Grexit δεν υφίσταται.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, υπήρχαν οι γνωστές πολυεθνικές προμηθεύτριες εταιρείες των Ελληνικών καταστημάτων λιανικής και S/M, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν “επενδύσει” ούτε Ευρώ στην Ελλάδα, αλλά όλα τα προϊόντα τους παράγονται στο εξωτερικό, σε χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα τους πωλούνται ακόμα και στις διπλάσιες τιμές σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης!

Δηλαδή, αυτοί που έχουν κερδίσει εκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων καταναλωτών, συνθλίβοντας με αθέμιτο ανταγωνισμό τους Έλληνες παραγωγούς, παρουσιάζονται ως “επενδυτές” που θα φέρουν την ανάπτυξη! Υπάρχει όμως κάτι πολύ χειρότερο, που αποδεικνύει ποιοί ακριβώς θησαύρισαν από την απειλή του Grexit, πέραν βεβαίως των παγκόσμιων τοκογλύφων…

Οι ίδιες πολυεθνικές, όλο αυτό το διάστημα, παραβιάζοντας ακόμα και την κοινοτικη οδηγία που κάνει λόγο για πίστωση 30 ημερών στους πελάτες – λιανεμπόρους, εκβίαζαν για αποπληρωμή εντός ολίγων ημερών “διότι η χώρα μπορεί να βγει από το Ευρώ από μέρα σε μέρα”! Με αυτόν τον τρόπο υποχρέωναν τις Ελληνικές επιχειρήσεις να τους αποπληρώνουν προμήθειες διμήνου (τόσο μένει στα ράφια κάθε παραγγελία), μέσα σε 4 -7 ημέρες, στερώντας την ρευστότητα απο την υπόλοιπη αγορά!

Το αποτέλεσμα αυτού του εκβιασμού ήταν να καθυστερούν οι πληρωμές στους Έλληνες προμηθευτές – παραγωγούς που υποχρεώνονταν σε πολύμηνη παροχή πίστωσης, οδηγώντας εκατοντάδες Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις σε λουκέτο. Εδώ γίνεται ξεκάθαρο ποιούς ακριβώς εξυπηρετούσαν οι φήμες περί εξόδου από το Ευρώ, ποιοί θησαύριζαν από υποθέσεις τύπου “τορναδόρου”, ποιοί έκαναν πλιάτσικό πάνω στο δράμα και την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτοί που έβγαλαν ντε φάκτο την Ελλάδα από την Ευρώπη καταστρατηγώντας τις κοινοτικές οδηγίες, θησαύρισαν από τα εκβιαστικά διλήμματα.

Εννοείται ότι οι αλυσίδες ξένης ιδιοκτησίας, κυρίως οι Γερμανικές, έμεναν αλώβητες αφού εφάρμοζαν τις κεντρικές συμφωνίες με τους πολυεθνικους προμηθευτές, εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών και επιτηδευματιών.

Κολοσσοί όπως η Unilever, η P&G, η Nestle, η Friesland, η Colgate, η Reckitt Benckiser και άλλοι, μόνον ως αρχάγγελοι της ανάπτυξης δεν μπορούν να παρουσιαστούν. Στην δυσκολότερη στιγμή της νεώτερης Ελλάδας, απέδειξαν περίτρανα ότι η λύση για την έξοδο από την κρίση βασίζεται στα Ελληνικά χέρια αλλά κυρίως στην συνειδητοποίηση του Έλληνα καταναλωτή. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός χωρας, δεν ξανάρχεται πίσω και η άγνοια πλέον δεν συγχωρείται.

Μόνο Ελληνικά προϊόντα λοιπόν, απο Ελληνικές επιχειρήσεις. Και ας στερηθούμε λίγη χημεία made in Bangladesh, δεν θα πάθουμε τίποτα. Άλλοι στερήθηκαν την ίδια τους την ζωή για να έχουμε σήμερα εμείς δικαίωμα επιλογής.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ