Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Κασιδιάρης και ένα όνομα-έκπληξη, που δεν είναι μέλος του ακροδεξιού κόμματος, είναι οι επιλογές του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Αθηναίων.
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής φιλοδοξεί να είναι η Αθήνα η δεύτερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα αποκτήσει ακροδεξιό δήμαρχο μετά τη Ρώμη.
Σε άτυπο δημοψήφισμα απέναντι στην τρικομματική συγκυβέρνηση και το μνημόνιο επιδιώκει να μετατρέψει τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2014 η Χρυσή Αυγή, με κάθοδο υποψηφίων στις περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους της χώρας και με μεγάλο στοίχημα των Δήμο Αθηναίων. Ηδη ο κ. Μιχαλολιάκος δέχεται εισηγήσεις και έχει ξεκινήσει επαφές με πρόσωπα που θα μπορούσαν να ηγηθούν των συνδυασμών της Χρυσής Αυγής, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, που θεωρούνται ιδιαίτερα προνομιακές για τον ακροδεξιό σχηματισμό. «Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια καθαρά πολιτική αναμέτρηση, όπου θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να αποδείξουμε πως η κυβέρνηση του μνημονίου και της φτώχειας δεν έχει τη στήριξη του λαού», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Μιχαλολιάκος, σημειώνοντας με νόημα ότι «η μάχη των μαχών» θα δοθεί στον Δήμο Αθηναίων για τον οποίο, αν και φέρεται να καταλήγει να δώσει το χρίσμα στον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου κ. Κασιδιάρη, εντούτοις συζητάει και με ένα όνομα-έκπληξη, το οποίο δεν κατονομάζει. «Ο υποψήφιός μας θα είναι είτε στέλεχος πρώτης γραμμής, είτε ένα όνομα που θα προκαλέσει έκπληξη και θα κάνει πολλούς να μην πιστεύουν στα αφτιά τους», δήλωσε. Πάντως ο κ. Κασιδιάρης, που δηλώνει ότι θα ακολουθήσει πιστά τις αποφάσεις του κόμματος και του... αρχηγού, θεωρείται ισχυρό χαρτί για το ακροδεξιό κόμμα, αφού είναι αναγνωρίσιμος στους ψηφοφόρους της Α' Αθήνας, που εκλέγουν δήμαρχο της πρωτεύουσας, αλλά και ιδιαίτερα δημοφιλής σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του.
«Αθήνα Ελληνική»
Στη Χρυσή Αυγή σκοπεύουν να ακολουθήσουν πιστά την πετυχημένη «συνταγή» του δημάρχου της Ρώμης, Τζιάνι Αλεμάνο, ο οποίος εξελέγη το 2008 μην κρύβοντας τις φασιστικές καταβολές του. Στο παρελθόν ο δήμαρχος της Ρώμης υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του νεοφασιστικού Κοινωνικού Ιταλικού Κινήματος, το οποίο ιδρύθηκε από συνεργάτες και οπαδούς του Μπενίτο Μουσολίνι και το 1995 μετονομάστηκε σε Εθνική Συμμαχία, όταν συγκυβέρνησε με τη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Να ξαναγίνουμε κύριοι της Ρώμης», ήταν το κεντρικό σύνθημα του Αλεμάνο προς τους πολίτες της Ρώμης, στους οποίους υποσχέθηκε πως θα απελάσει τους παράνομους μετανάστες που έχουν μετατρέψει σε γκέτο περιοχές της ιταλικής πρωτεύουσας. Επειτα από μια έντονη προεκλογική εκστρατεία, με ξενοφοβική ρητορική και εξαγγελίες για επιβολή του νόμου και της τάξης στη Ρώμη, ο Αλεμάνο επικράτησε με 53,7% των ψήφων έναντι 46,3% του αντιπάλου του και απερχόμενου δημάρχου Φραντσέσκο Ρουτέλι, που είχε τη στήριξη των κεντροαριστερών κομμάτων. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι στη Ρώμη επικράτησε άνετα ο ακροδεξιός Αλεμάνο γιατί είχε τη στήριξη του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στελέχη του οποίου συμμετείχαν στον συνδυασμό του. «Κεντρικό μας σύνθημα θα είναι "Αθήνα Ελληνική" και θα εργαστούμε προκειμένου οι Αθηναίοι να αισθανθούν και πάλι μέρος της πόλης και ασφαλείς. Στόχος μας δεν είναι μόνο ο δεύτερος γύρος, αλλά και η εκλογή του υποψηφίου μας», επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.
«Πονοκέφαλος» σε κυβέρνηση
Οι επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκαλούν «πονοκέφαλο» στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αφού θεωρείται βέβαιο ότι θα διεξαχθούν σε συνθήκες κρίσης και έντασης, κάτι το οποίο θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο η Χρυσή Αυγή προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά κέρδη στην κάλπη, ακόμη και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο Αθηναίων. 
Στις δημοτικές εκλογές του 2010, ο τότε υποψήφιος του κόμματος κ. Μιχαλολιάκος είχε λάβει ποσοστό 5,29% (1,3% το 2006) και 10.222 ψήφους), πετυχαίνοντας για πρώτη φορά να καταλάβει το κόμμα του έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. Από τότε και έως σήμερα, ο Δήμος Αθηναίων και κυρίως οι συνοικίες του κέντρου έχουν εξελιχθεί σε προπύργιο της Χρυσής Αυγής, λόγω και των προβλημάτων που συνεχώς εντείνονται από την οικονομική κρίση, την παράνομη μετανάστευση και την εγκληματικότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο της κυβέρνησης έχει στη διάθεσή του δημοσκοπήσεις που δείχνουν πιθανή επικράτηση του κ. Κασιδιάρη στην Αθήνα, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφορούν κυρίως εκτιμήσεις για το πώς θα έχει εξελιχθεί η κρίση σε περίπου ενάμιση χρόνο από σήμερα, αλλά και τα πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι από τα υπόλοιπα κόμματα απέναντι στον ακροδεξιό υποψήφιο. 
Στη Ν.Δ., αν ακόμη και επίσημα δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τις υποψηφιότητες σε περιφέρειες και δήμους και ειδικά για τον Δήμο Αθηναίων, πληροφορίες θέλουν να έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα του κ. Μάκη Βορίδη, που θεωρείται ικανός να αποτρέψει διαρροή «σκληρών» δεξιών προς τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγή. Περίπου ενάμιση χρόνο πριν από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κατάσταση με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες για τον Δήμο της Αθήνας παραμένει ρευστή. Μέχρι σήμερα μόνο ο νυν δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ και ο προκάτοχός του, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, φέρεται να επιθυμεί να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ