Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Είναι ο Νάνι Μορέτι ο νέος Νοστράδαμος; Ποιός κρύβεται πίσω από την παραίτηση του Πάπα;



«Ζητώ συγγνώμη από τον Κύριο για αυτό που πρόκειται να κάνω. Κατάλαβα ότι δεν είμαι ικανός να υποστηρίξω τον ρόλο που μου δόθηκε», λέει φορτισμένος ο Πάπας στο ποίμνιο του που είναι συγκεντρωμένο κάτω από το μπαλκόνι περιμένοντας τον να αναλάβει τα καθήκοντά του… Δεν πρόκειται όμως για τον Πάπα Βενέδικτο, αλλά για τον Μισέλ Πικολί που υποδύεται τον νεοεκλεγέντα Ποντίφικα στην προφητική ταινία του Νάνι Μορέτι «Habemus Papam» το 2011.






Ο νέος Πάπας παθαίνει
κρίση πανικού, φεύγει και κυκλοφορεί στην Ρώμη σαν κοινός πολίτης, συζητά με κόσμο, έρχεται σε επαφή με έναν ψυχολόγο που είναι άθεος και τον υποδύεται ο Μορέτι, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φόβο του για τον νέο του ρόλο και τελικά επιστρέφει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου εμφανίζεται μπροστά στους πιστούς για να τους ανακοινώσει ότι τελικά δε μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντά του.
Η φανταστική ιστορία του Ιταλού σκηνοθέτη, την οποία εμπνεύστηκε από την παραίτηση του Πάπα Σελεστίνου Ε’ το 1294, δε μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι θα γινόταν πραγματικότητα, όμως σήμερα μετά την απρόσμενη ανακοίνωση του Πάπας Βενέδικτος του 16ου, η μυθοπλασία παίρνει αληθινές διαστάσεις.

Μπορεί βέβαια ο πραγματικός Ποντίφικας να απέδωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει την Αγία Εδρα καθώς δεν έχει τη δύναμη να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, λόγω προχωρημένης ηλικίας, όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο φιγούρες: αδυναμία στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η παραίτηση του Παπα Ράτζινγκερ ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για τον Μορέτι ως τον νέο Νοστράδαμο, καθώς δεν είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία που δημιουργεί και ως δια μαγείας τα σενάριά του παίρνουν ζωή στην ιταλική πραγματικότητα.
ο Νάνι Μορέτι είναι ο νέος Νοστράδαμος;
Αλλωστε το 2006 με την ταινία του «Ο αλιγάτορας» παρουσίασε την ιστορία ενός μικρού κινηματογραφικού παραγωγού που αναλαμβάνει να γυρίσει μια ταινία για έναν πολιτικό και μεγιστάνα των μίντια, που φυσικά παραπέμπει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της πολιτικής καταστροφής, ενώ προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του στο δικαστήριο. Λίγο πολύ δηλαδή όπως συνέβη στον πραγματικό Καβαλιέρε τον περασμένο χρόνο κατά την παραίτησή από τη κυβέρνηση την ώρα που ήταν βαθιά βυθισμένος στα σκάνδαλα μπούνγκα-μπούνγκα και όχι μόνο.
Για αυτό το λόγο λοιπόν αναρωτιούνται οι Ιταλοί: ο Νάνι Μορέτι είναι ο νέος Νοστράδαμος;
Πηγή
Από το infognomonpolitics

 http://www.katohika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ