Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ενας στους τρεις Ελληνες στο χείλος της φτώχειας




Eurostat: Ενας στους τρεις Ελληνες στο χείλος της φτώχειας

Σχεδόν ένα στα τρία παιδιά που ζουν στην Ελλάδα απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ το ποσοστό φτάνει το ένα στα δύο για τα παιδιά από γονείς χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης και πάνω τα δύο στα πέντε για τα παιδιά των οποίων τουλάχιστον ένας γονέας είναι αλλοδαπής ιθαγένειας.
Σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat για το 2011 και τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στην ένατη θέση μεταξύ των 27 χωρών μελών, ως προς τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Συγκεκριμένα, σε αυτή την κατηγορία ανήκει το 30,4% των ατόμων ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ το ποσοστό αυξάνεται στο 31,6% για τους ενήλικες και είναι ελαφρά χαμηλότερο, στο 29,3%, για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, άνω των 65 ετών. Τα ποσοστά στο σύνολο της ΕΕ των 27 φτάνουν το 27% για τα παιδιά, το 24,3% για τους ενήλικες και το 20,5% για την τρίτη ηλικία.
Οι καθοριστικότεροι παράγοντες της έκθεσης των παιδιών στο φάσμα της χρηματικής φτώχειας σχετίζονται με το επίπεδο εκπαίδευσης και την ιθαγένεια των γονέων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.
Ενα στα δύο παιδιά με γονείς χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης (50,2%) απειλείται από την έλλειψη χρημάτων, ενώ το ίδιο ισχύει για το 28,7% των παιδιών με γονείς μέσης εκπαίδευσης και μόλις το 7,9% των παιδιών ανώτερης εκπαίδευσης. Στην ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 49,2%, 22,4% και 7,5%.
Πάνω από δύο στα πέντε (43,1%) παιδιά με τουλάχιστον έναν γονέα που έχει ιθαγένεια άλλης χώρας είναι επίσης εκτεθειμένο στους ίδιους κινδύνους, σε αντίθεση με μόλις ένα στα πέντε (19,8%) παιδιά με δύο Ελληνες γονείς. Στην ΕΕ τα ποσοστά είναι πολύ καλύτερα για τα παιδιά με αλλοδαπό γονέα ή γονείς, καθώς απειλούνται από τη φτώχεια σε ποσοστό 31,5%, ενώ τα παιδιά με γηγενείς γονείς σε ποσοστό 18,3%.
http://eleftheroiellines.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ