Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

...ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ "ΑΠΛΗ" ΓΥΝΑΙΚΑ ...ΑΠΟ "ΑΓΑΠΗ"...!!!

Συναντήθηκαν { τυχαία!!!} στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν και οι δυο τους έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές στο HarvardΗ πολωνικής καταγωγής Μαρέβα Γκραμπόφσκι -με ρίζες και στη Χίο και την Αίγυπτο-{πολωνοαιγυπτοελληνίδα; ή ...!!!} έχει περάσει από την αφρόκρεμα των Πανεπιστημίων της Ivy League, με τελευταίο σταθμό το Harvard και τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Ο αιγυπτιώτης παππούς της, Φίλιππος, ήταν ναυπηγός, Πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα Det Norske Veritas. Ο έτερος παππούς, Ματίας, ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία. Ο γιος του, πατέρας της Μαρέβα, συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες της οικογένειας, με έδρα το Λονδίνο. Γνωστός συλλέκτης σπάνιων έργων, σημαντικών νομισμάτων και γραμματοσήμων -για πολλά χρόνια είχε δική του γκαλερί στη Βρετανία, την Grabowski Gallery. Μετέδωσε στην κόρη του την αγάπη του για τις τέχνες.

Η γιαγιά της, Μαίρη Ανταμς, προερχόταν από παλιά εμπορική οικογένεια της Τήνου και από Αγγλους προγόνους της Σμύρνης - εξ ου και το ξενικό όνομα. Οι γονείς της γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στην Ελβετία όπου σπούδαζαν αμφότεροι Ιατρική...Η Μαρέβα,  μεγάλωσε ουσιαστικά με τη γιαγιά της μετά το διαζύγιο των γονιών της, με τον πατέρα της να ζει και να δουλεύει στο Λονδίνο και τη μητέρα της να προχωρά σε τρεις ακόμα γάμους...Προερχόμενη κατά δήλωσή της από μια οικογένεια κεντροαριστερών, αφενός κραύγαζε την περηφάνια της για το πολωνέζικο επίθετο και την καταγωγή της
Το 1996, η Μαρέβα ξεκίνησε να εργάζεται στην Deutsche Bank. Το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors S.A. (Wealth Management, Deal Οrigination και Private Εquity) και το 2010 την Eternia Capital (επενδύσεις Hedge Fund).
Κι έπειτα, μέσα στην κρίση, πήραν την απόφαση με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα να στήσουν τη δική τους επιχείρηση. Έτσι το 2012 λάνσαραν την Zeus + Dione, εταιρεία η οποία δημιουργεί σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα...
Μιλάμε γιά μιά απλή γυναίκα πού αγάπησε τόν Κυριάκο τής γνωστής οικογένειας τών Μητσοτάκηδων...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ