Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗ;...Ή ...ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ;....

Η Περιτομή του Ιησού αναφέρεται ως γεγονός στην επίγεια κατά σάρκα ζωή του Ιησού Χριστού, περισσότερο όμως κατ΄ εικασία εθιμικής και νομικής (θεοκρατικής) επιταγής. Τούτο αναφέρεται μόνο από έναν Ευαγγελιστή, τον Ευαγγελιστή Λουκά, ενώ οι άλλοι τρεις (Ματθαίος, Μάρκος και Ιωάννης) φέρονται να το αγνοούν.
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς μάλιστα, αναφέρει την περιτομή αυτή μόνο ημερολογιακά, δηλαδή την 8η ημέρα από γεννήσεως, σύμφωνα με τον σχετικό εβραϊκό νόμο χωρίς όμως να προσδιορίσει ούτε τον τόπο, ούτε ποιος έκανε την περιτομή, ούτε το μέσον που χρησιμοποιήθηκε, που αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία στη ζωή ενός Ιουδαίου αφού τότε ονοματίζεται και ακολουθεί σχετική επί τούτου εορτή. Μνεία για τέτοια εορτή που ν΄ ακολούθησε της περιτομής του μικρού Ιησού δεν απαντάται σε κανένα ιερό κείμενο.
............
Άρα γιατί θεωρείτε εορτή καί εορτάζεται ώς γεγονός στήν ζωή τού Ιησού κατά τήν 1η Ιανουαρίου;
Άν ή εκκλησία δέχεται αυτό ώς γεγονός θά έπρεπε νά είχαν υιοθετήσει τήν περιτομή καί οί  βαπτισμένοι χριστιανοί...
Έν τούτοις περιτομή εκτός από τούς εβραίους κάνουν καί οί μουσουλμάνοι. Βέβαια οί  άραβες είναι "συγγενείς" τών εβραίων γιατί προέρχονται από τον Ισμαήλ , τόν υιό τής Άγαρ  καί τού Αβρααμ. Μετά μέ τήν Σάρα ό Αβραάμ απέκτησε τόν Ισαάκ τών εβραίων. {Ο Αβραάμ μάλιστα με προτροπή της Σάρας αργότερα εξέβαλε τον εκ της Άγαρ γιο του Ισμαήλ προκειμένου έτσι κληρονόμος του να μείνει μόνο ο Ισαάκ...χά χά χά}
Άλλωστε 'εχουν καί τούς ίδιους θεούς...ό Γιαχβέ καί ό Αλλάχ είναι τό ίδιο...θεοί μίσους.
Όπως καί τούς ίδιους απάνθρωπους νόμους...τόν Μωσαϊκό οί εβραίοι , τήν Σαρία οί μουσουλμάνοι. {καί αυτό τό Σαρία {από το ρήμα "shara'a" (شرع)}... μού θυμίζει τήν Σάρα!!! }
Απορίες θέτω πρός έρευνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ