Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΘΕΩΡΗΜΑ Δ΄:ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Γιά προσέξτε μέχρι πόσο βαθιά στόν εγκέφαλό μας φθάνει τό φιδάκι...
Στό κέντρο. Στό εγκεφαλικό Θάλαμο.
Εκεί παίζονται όλα...

Λειτουργίες θαλάμου
-Δέχεται θερμοαλγεινά ερεθίσματα από τη νοτιοθαλαμική και την τριδυμική οδό
-Στο θάλαμο καταλήγουν έσω λημνίσκος, παρεγκεφαλιδικές οδοί, προσαγωγά ερεθίσματα της ακουστικής και οπτικής οδού, καθώς επίσης και οσφρητικά και γευστικά ερεθίσματα
 

Τα παραπάνω ερεθίσματα δεν διέρχονται απλώς από τον θάλαμο, αλλά προκειμένου να κατευθυνθούν προς τον φλοιό, υφίστανται συνθετική και απαρτιωτική επεξεργασία.
Εξάλλου, ο θάλαμος δεν αποστέλλει μόνο αλλά και δέχεται ίνες από διάφορες περιοχές του φλοιού.
Η αυτοτελής λειτουργία του θαλάμου ως κέντρου αντίληψης αισθητικών ερεθισμάτων περιορίζεται στην ποσοτική κυρίως εκτίμησή τους, επενδύοντάς τα παράλληλα και με τη συναισθηματική χροιά
Ο θάλαμος βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του διεγκεφάλου. Ο θάλαμος, όπως και το υπόλοιπο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα προέρχεται από τη νευρική πλάκα, η οποία αναδιπλώνεται και σχηματίζει το νευρικό σωλήνα. {στοιχεία από ΕΔΩ

 
 Στο βάθος του εγκεφάλου μας υπάρχει ένας αδένας που ονομάζεται Επίφυση. 
Η επιστήμη της ιατρικής λέει πώς αυτός απενεργοποιείται μετά το 7ο χρόνο της ανθρώπινης ηλικίας και θεωρείτο μέχρι πρότινος μή σημαντικός . 
Το 7ο έτος είναι πολύ σημαντικός χρόνος και συνδέεται με την μυέλωση του εγκεφάλου.
Ο φλοιώδης εγκέφαλος είναι ο σκεπτόμενος νούς μας.
 Ενώ η Επίφυση είναι ό κρίκος πού μας συνδέει με το Πνευματικό μας πρότυπο.
Η Επίφυση, διεγείρεται μέσω του οραματισμού, της προσευχής και του διαλογισμού. 
Την διέγερσή της, την προκαλεί η Φαντασία μέσω του Θαλάμου του εγκεφάλου και αναλόγως αντίστροφα μέσα στον Θάλαμο η Επίφυση προβάλει τις συμπαντικές πληροφορίες που είναι γνώσεις της ψυχής.
Υπάρχει κάτι μέσα μας πού μας ενώνει με τά Θεία πεδία. Είναι μια θαυματουργική δύναμη πού κινητοποιείται από την Επίφυση.
 Άς ρίξουμε μια ματιά που βρίσκεται και πως λειτουργεί αυτή η δύναμη μέσα στόν εγκέφαλο μας.
Η Δύναμη αυτή βρίσκετε στο μαγικό σημείο που λέγετε Θάλαμος. 
Ρίχνοντας μια πρακτική ματιά για το τι συμβαίνει εκεί μέσα, θα δούμε ότι σύμφωνα με την ιατρική, έχει αποδειχθεί πώς όποια πληροφορία έρχεται στον νού μας μέσω των αισθήσεων , περνά πρώτα από το σημείο εκείνο του εγκεφάλου μας που λέγεται θάλαμος . 
Από αυτόν μεταβιβάζεται στον φλοιό για να γίνει η επεξεργασία και η ανάλυση, και τέλος η συνειδητοποίηση. Μετά επιστρέφει και πάλι στον θάλαμο. 
Αφού λοιπόν γίνει η εργασία αυτή, η πληροφορία παίρνει τον δρόμο για το σημείο που ονομάζεται αμυγδαλές, οι οποίες βρίσκονται στους κροτάφους. 
Οί κροταφικές αμυγδαλές ενεργοποιούν τις συναισθηματικές και σωματικές αντιδράσεις μας, δια μέσω τού ερεθισμού του ορμονικού μας συστήματος, του Ενδοκρινικού. 
Αλλά θυμηθείτε αυτό που είπαμε πιο πάνω, πώς ο συναισθηματικός παράγοντας εκφράζετε στην ψυχή. 
 Άρα, όταν η πληροφορία έχει ελεγχθεί από το Νοητικό και βρίσκετε υπό την αρχή της θελήσεως, η συγκινησιακή αντίδραση δεν θα ταράξει την ψυχή που κατά αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσει την καθαρότητά της και δεν θα φορτωθεί με υλικά στοιχεία που την δεσμεύουν. 
Να ξέρετε πώς το Ψυχικό τμήμα που εξαρτάται από την ψυχή, συνδέεται με το ενδοκρινικό το οποίο είναι αυτό που ενεργεί πάνω στο σώμα, και που με την σειρά του επηρεάζει την αρμονία του.
Όμως, όταν τελούμε σε ασυνείδητη κατάσταση, δηλαδή χωρίς την συμμετοχή της λογικής ανάλυσης, συμμετοχή του νοητικού, αλλά ορμώμενοι από τον πειρασμό του αρχαίου όφη των ενστίκτων , η πληροφορία περνά απευθείας από τον θάλαμο στις κροταφικές Αμυγδαλές χωρίς να κάνει την διαδρομή από τον φλοιό. 
Αυτό σημαίνει δημιουργία ασυνείδητων συναισθηματικών αντιδράσεων που συσσωρεύονται στην αποθήκη του υποσυνείδητου , την Παρεγκεφαλίτιδα, και έχουν ως αποτέλεσμα την ψυχική διαταραχή . 
Για να καταλάβουμε καλύτερα αυτή την διαφορά, φανταστείτε ότι, ο εγκέφαλός μας για να επεξεργασθεί συνειδητά κάποιο δεδομένο , χρειάζεται 500 χιλιοστά του δευτερολέπτου, την στιγμή που ο ασυνείδητος αισθητηριακός εντοπισμός του ίδιου δεδομένου, γίνεται σε χρόνο 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου. 
Δηλαδή αλλιώς, το υποσυνείδητο , δέχεται 20.000.000 πληροφορίες του έξω χώρου, ενώ ο συνειδητός νούς στον ίδιο χρόνο προλαβαίνει να επεξεργασθεί μόνο 40 από αυτές. Αν συνειδητός νούς είναι ο εγκέφαλος μας, υποσυνείδητο είναι ή παρεγκεφαλίτιδα. {στοιχεία ΕΔΩ}



Τό φίδι πού ανεβαίνει από τόν κόκκυγα στό κέντρο τού εγκεφάλου καί ερεθίζει μέσω τού νευρικού συστήματος τόν Θάλαμο....





Τό φιδάκι μάς έχει υπό έλεγχο...









Ποιός έλεγχε τούς Φαραώ;!!!






Τό φιδάκι βέβαια...

Σέ αρχαία παράδοση , τό φίδι εικονίζει τόν πνευματικό θάνατο καί ή μορφή του συνοδεύει τήν διονυσιακή αποχαλίνωση. Τήν φρενίτιδα πού είναι κρυμμένη στό υποσυνείδητο κάθε ανθρώπου, τήν εύκολη πτώση πού εμποδίζει τήν πραγματική λύτρωση πού έρχεται μέ τήν ψυχική ανύψωση.



Ό Απόλλων σκοτώνει τόν πύθωνα...Ο σαϊτορίχτης θεός, στον ομηρικό ύμνο, τραυμάτισε θανάσιμα το φοβερό φίδι, και το καταράστηκε να σαπίσει, κάτω από την επίδραση της Μαύρης Γης και του λαμπερού Υπερίωνα.Η νίκη τού θεού, σύμβολο τής πνευματοποίησης, κατά τού Πύθωνα καθρεπτίζει τήν διάλυση τού σκοταδιού τών ενστίκτων από τό Απολλώνιο φως τής συνείδησης
σύνδεση ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ