Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

"ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ"


ΑΘΩΝΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ !!!
Το Άγιον Όρος έβγαλε τη ντροπή μας….έσπασε το εμπάργκο. 
Αντιπροσωπεία αθωνιτών πατέρων από το Άγιο όρος επισκέπτεται την πνευματική πυριτιδαποθήκη της παγκόσμιας χριστιανοσύνης και βρίσκεται στο πλευρό των χειμαζόμενων σύριων ομοδόξων και μη. 
Οι αγιορείτες που προέρχονται από τη μονή της Σιμωνόπετρας παραβρέθηκαν μάλιστα στην εορταστική εκδήλωση όπου φωταγωγήθηκε χριστουγεννιάτικο δένδρο 22 μέτρων προς τιμήν των μαρτύρων στην πόλη Σαφίτα στην επαρχία της Ταρτούς στη  Συρία.
Πρωτοστάτης της ελληνικής αντιπροσωπείας από το Άγιον Άγιον όρος είναι ο αρχιμανδρίτης Ελισαίος ηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας ο οποίος σε δήλωση στο κρατικό πρακτορείο sana αναφέρει:
Ερχόμαστε στη Συρία για να στείλουμε ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας στο συριακό λαό ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο.Είμαστε αγχωμένοι γιατί ο συριακός λαός υποφέρει από αυτές τις μεγάλες τραγωδίες και προσευχόμαστε στο Θεό για την εξάλειψη της αδικίας και της οδύνης που διακατέχει το συριακό λαό  »

Ο ηγούμενος π.Ελισαίος δήλωσε ότι η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ θα εργαστεί για να βοηθήσει το συριακό λαό για να του δοθεί η ευκαιρία να ζήσει αξιοπρεπώς και χωρίς καμιά εξωτερική παρέμβαση.Το δένδρο 6 μ διαμέτρου υψώθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας.
Μια φάτνη τοποθετήθηκε κοντά του. .sana 24/12/15
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ