Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Μιά ριζική λύση που θα καταστήσει το υπάρχον σύστημα έκπτωτο.

«Δεν είναι κρίση, είναι αναδιανομή πλούτου» Ζίγκμουντ Μπάουμαν
"Η μόνη ριζική λύση που βλέπω είναι να εδραιωθεί ένας τρόπος ζωής, που θα καταστήσει το υπάρχον σύστημα έκπτωτο. Δηλαδή, να σταματήσει το σκεπτικό τού να δανείζεται κανείς για την απόκτηση αυτοκινήτου ή σε επίπεδο κρατών, το να καταφεύγουν σε δανεισμό για να μειώσουν τους φόρους για τους πολύ πλούσιους, και να υιοθετηθεί ένας τρόπος ζωής, που θα παρέχει σε κάποιο βαθμό ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (κοινωνικό κράτος δηλαδή). Σε τέτοιο περιβάλλον οι κερδοσκόποι δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Δηλαδή ένας αντικαταναλωτικός τρόπος ζωής"...
 Όλη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη ΕΔΩ
Καί μιά απάντηση από "επισκέπτης" στήν παραπάνω πρόταση.
"Το οικονομικό σύστημα μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, στον άνθρωπο του πραγματικού Χριστιανισμού - στον άνθρωπο που αρκείται στα απαραίτητα και βοηθάει τους υπόλοιπους. Αυτός είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, γιατί κόβει τους δεσμούς με τον καταναλωτισμό από τον οποίο εξαρτάται και ο οποίος του δημιουργεί τεχνιτές ανάγκες που τον καταπιέζουν καθημερινά. Όταν το καταλάβει αυτό ο άνθρωπος, αυτόματα θα ελευθερωθεί και το σύστημα του αδιφάγου κέρδους θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, αφού στηρίζεται στην ολοένα μεγαλύτερη πάλη του ανθρώπου για περισσότερο χρήμα, στηρίζεται ΣΕ ΕΜΑΣ! Και ίσως αυτά που λέει η αποκάλυψη να είναι εντελώς συμβολικά. Το σύστημα των αγορών να είναι ο "Μαμωνάς", ο Διάολος δηλαδή, όπου Μαμωνάς = χρήμα. Όσο αρνούμαστε να αλλάξουμε ο καθένας τον ίδιο του τον εαυτό, τόσο θα παραμένουμε φοβισμένοι και θύματα των αγορών. Του σύστηματος δηλαδή που θεριεύει μέσα από τον αγώνα των ανθρώπων για όλο και περισσότερα περιττά στην πραγματικότητα αγαθά. Πρέπει να βγούμε από την "γυάλινη σφαίρα" της σκέψης μέσα στην οποία είμαστε και να σκεφτούμε διαφορετικά από την σημερινή κρατούσα αντίληψη περί "ευτυχίας", που συνδέεται με τα περισσότερα υλικά αγαθά. Και τότε ξαφνικά δεν θα μας φοβίζει τίποτα πια. Ούτε οι αγορές, ούτε τίποτα. Αντιθέτως οι αγορές θα καταρρεύσουν τόσο άμεσα, που θα είναι σαν να έγινε κάποιο θαύμα. Το θαύμα είναι μέσα μας και στην αλλαγή την προσωπική του καθενός μας. Τόσο απλό και τόσο δύσκολο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ