Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ή ακτινογραφία τής ρωσικής οικονομίας γά τό 2014 καί ό οικονομικός πόλεμος μέ τήν δύση .

Από την πλατφόρμα εξόρυξης στην Αρκτική και τη συμφωνία – μαμούθ με την Κίνα για το φυσικό αέριο, στον οικονομικό πόλεμο με τη δύση και την ραγδαία πτώση των τιμών του πετρελαίου, η RBTH παρουσιάζει τους σημαντικούς σταθμούς της ρωσικής οικονομίας για το χρόνο που φεύγει. 
Τους σημαντικότερους παράγοντες για την πορεία της ρωσικής οικονομίας το 2014, αποτέλεσαν, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατακόρυφη πτώση στις τιμές του πετρελαίου και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης. Αυτοί οδήγησαν στην υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και στον αναπροσανατολισμό της ρωσικής οικονομίας προς την Ανατολή. Ας τους δούμε όλους τους σταθμούς με χρονική σειρά.
Η υποτίμηση του ρουβλίου
Η Τράπεζα της Ρωσίας τον Οκτώβριο του 2014 αποφάσισε μετά την πώληση τον ίδιο μήνα περίπου 30 δις. δολ. μέσω συναλλαγματικών παρεμβάσεων και δυο μήνες νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο, να περάσει στην πολιτική της κυμαινόμενης συναλλαγματικής ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος. Το αποτέλεσμα ήταν η ισοτιμία του ρουβλίου να μειωθεί κατά περίπου 60% σε σχέση με το δολάριο και το ευρώ, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση του πληθωρισμού και σημαντική μείωση του εισοδήματος του πληθυσμού.
 συνέχεια ΕΔΩ
 Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε με έμφαση ότι η Μόσχα θα διατηρήσει τη σκληρή γραμμή στις σχέσεις της με τη Δύση και δεν πρόκειται να υποκύψει αλόγιστα στις πιέσεις της για το Ουκρανικό. Υπενθύμισε επίσης, τις εχθρικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς γίνει ενάντια στη Ρωσική Ομοσπονδία, όταν μόλις πριν από λίγα χρόνια «η στήριξη στις αποσχιστικές τάσεις στη Ρωσία από το εξωτερικό, πολιτικά και οικονομικά, αλλά και μέσω των μυστικών υπηρεσιών ήταν απολύτως εμφανής. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι με πολύ χαρά θα μας οδηγούσαν στο γιουγκοσλαβικό σενάριο της διάλυσης και του εδαφικού διαμελισμού με όλες τις τραγικές συνέπειες... Δεν τους βγήκε. Εμείς δεν το επιτρέψαμε»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ