Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί πρέπει νά μαγειρεύουμε μέ προσευχή.

Πολλοί λένε ότι το μοναστηριακό φαγητό είναι πολύ καλύτερο από το κοσμικό. Αυτό είναι αλήθεια. Αν όμως κοιτάξουμε τις συνταγές, είναι απλές, απλούστερες από τις κοσμικές. Έτσι και αλλιώς, ο σκοπός τους είναι να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και όχι καλύτεροι μάγειροι…
Το μυστικό τους είναι…η προσευχή.  


λαδερά

Πρέπει να κάνουν τα πάντα με προσευχή. 
Παίρνουν ευλογία από τον Γέροντά τους και μετά κάνουν οτιδήποτε –εδώ το μαγείρεμα. Πριν το φαγητό, ο Γέροντας (ή ένας ιερέας) ευλογεί το φαγητό.
γλυκά
Πολλοί πατέρες λένε ότι ένας από τους λόγους που υπάρχουν τόσες αρρώστιες στον κόσμο μας σήμερα είναι από την έλλειψη προσευχής πριν το φαγητό. Μπορεί κάποιος να πει ότι αυτό είναι ασήμαντο όμως δεν είναι. Και αν είναι, γιατί δεν το κάνουμε; Δοκιμάστε και θα δείτε.
Ένα άλλο μυστικό είναι η αυτοσυγκράτηση. 


ζυμαρικα-ρυζια
Τρώμε για να ζούμε και δεν ζούμε για να τρώμε. Πρέπει να συγκρατούμε τους εαυτούς μας και κυρίως «την Δέσποινα των οσμών», (την κοιλιά μας) όπως την αποκαλεί ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος. 

ψαρια



Για να είσαι άντρας, πρέπει να πολεμάς με το σώμα σου. Αξίζει…
πηγη 
κλίκ στίς φωτό γιά σύνδεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ