Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Σύριζα: Μας παρεξηγήσατε, είμαστε πιστοί στον παγκόσμιο αφέντη!


Σύριζα: Μας παρεξηγήσατε, είμαστε πιστοί στον παγκόσμιο αφέντη!


Γράφει ο Αντίοχος.
Εξ’ αφορμής της «γκάφας» του ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ενός πατριώτη-αντισιωνιστή για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, που προκάλεσε την οργή του παγκόσμιου σιωνισμού και κηρύχτηκε… άκυρη, οι συριζαίοι έχουν… τύψεις συνειδήσεως και προσπαθούν να… επανορθώσουν. Έτσι, μετά από τις δηλώσεις διαφόρων στελεχών του συνονθυλεύματος κατά του «αντισημιτισμού» (εννοούν κατά του αντισιωνισμού), γράφτηκε στο επίσημο κομματικό τους όργανο, την «Αυγή», ένα άκρως απολογητικό άρθρο, με τίτλο «Ανειρήνευτη σύγκρουση με τον αντισημιτισμό», προς εξευμενισμό των διεθνών σιωνιστών.
Στο άρθρο, το οποίο διόλου τυχαία συνοδεύεται από φωτογραφία της εβραιοκομμουνιστικής εφημερίδας «Αβάντι», την οποία εξέδιδαν στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι κομμουνιστές, γίνεται λόγος για τις εβραϊκές ρίζες της ελληνόφωνης αριστεράς. Ιδού και τα συμπεράσματα δικά σας:
«Αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Αριστεράς (κι επομένως του ΣΥΡΙΖΑ) η απόρριψη του αντισημιτισμού και κάθε είδους ρατσισμού.
Τα αυτονόητα ήρθε να υπενθυμίσει με χτεσινή δήλωσή του ο Αντρέας Καρίτζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανειρήνευτη αντίθεση με τον αντισημιτισμό». Τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα συνόψισε ο Καρίτζης. Αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Αριστεράς (κι επομένως του ΣΥΡΙΖΑ) η απόρριψη του αντισημιτισμού και κάθε είδους ρατσισμού. Μια απόρριψη που δεν έμεινε στα λόγια, αλλά μετατράπηκε σε πολιτική πράξη, σε ανοιχτή σύγκρουση με τους αντισημίτες. Την ώρα που η Άκρα Δεξιά (αλλά και κομμάτια των πιο μετριοπαθών συντηρητικών) οικοδομούνταν τον 19ο και 20ό  αιώνα στη βάση του προερχόμενου από τον Μεσαίωνα μίσους για τους Εβραίους, η Αριστερά έδινε τη μάχη ενάντια στα πογκρόμ και τις διακρίσεις, αγωνιζόμενη για την ενότητα των εργαζομένων ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή και θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Ειδικά για την ελληνική Αριστερά, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ιστορία της σφραγίζεται από τον Αβραάμ Μπεναρόγια και τη Φεντερασιόν. Η δικιά μας Αριστερά διαμορφώθηκε για πρώτη φορά ως συγκροτημένο ιδεολογικό και πολιτικό ρεύμα μέσα στην εβραϊκή εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης. Κι από τότε, βρέθηκε, βρίσκεται και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.  Η σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή συνιστά το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτής της μακράς συνεπούς στάσης.
Επομένως, ορισμένοι κύκλοι ας μην ψαρεύουν σε θολά νερά και ας αφήσουν τη σπέκουλα. Ή μάλλον, ας στρέψουν την προσοχή τους σε μια κυβέρνηση που ανέχτηκε κι εξέθρεψε το νεοναζιστικό τέρας».
Εθνικισμός.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ