Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κάνει ένα ταξίδι ζωής από την Αθήνα στην Τραπεζούντα γιά τήν Παναγία Σουμελά με ποδήλατο

 
Ο Βασίλης Καριοφυλλίδης, Πόντιος στην καταγωγή, ξεκίνησε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα και το Ολυμπιακό Χωριό με προορισμό τις Αλησμόνητες Πατρίδες χιλιάδων Ελλήνων και συγκεκριμένα την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. 
 
Από τον ιερό χώρο της Ακρόπολης κατευθύνθηκε με τά πόδια προς το εκκλησάκι της Παναγίας Παντάνασσας  και από εκεί ξεκίνησε επίσημα το μεγάλο  ταξίδι για τον Πόντο.
Το μεγάλο αυτό ταξίδι θα διαρκέσει, όπως υπολογίζει, περίπου 15 ημέρες και θα διανύσει με την επιστροφή του στην Αθήνα 4500 χλμ, στα οποία θα περάσει από 40 πόλεις σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ θα είναι πίσω περίπου στις 13 Οκτωβρίου και όλα αυτά... με το ποδήλατο του!
Ο ίδιος είπε: «είναι ένα τάμα ζωής πού θα πραγματοποιήσω  όχι μόνο για μένα αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα με την ευχή να ξεφύγει από την κρίση»


Να τονίσουμε ότι ο Βασίλης Καριοφυλλίδης ξεκίνησε το προσκηνυματικό του ταξίδι μόνος του, δίχως την βοήθεια του Κράτους, παρά το ότι χτύπησε αρκετές πόρτες για ενίσχυση της προσπάθειας του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, ο Βασίλης είναι καλά και συνεχίζει το ταξίδι του. Έχει περάσει από Θήβα, Λαμία, Λάρισα και στις 14 Σεπτεμβρίου έφτασε Θεσσαλονίκη.


«Η Παναγία Σουμελά 16 αιώνες πριν πέταξε με θαυματουργό τρόπο από το σημείο αυτό της Αθήνας με τη βοήθεια αγγέλων κι εγώ 16 αιώνες μετά θα ποδηλατήσω στα χνάρια Της με την βοήθεια του ποδηλάτου», ήταν η δήλωση του Βασίλη πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι για την Γη των Ποντίων.


Η πρωτοβουλία του Βασίλη Καριοφυλλίδη αγκαλιάστηκε αρχικά από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Διονυσίου Αναστάσιο Σαργέντη, ο οποίος έκανε όλες τις απαραίτητες επαφές με την Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ώστε ο ποδηλάτης να έχει δωρεάν διαμονή και διατροφή σε όλο του το ταξίδι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ