Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Fitch «χτύπησε» ξανά: Υποβάθμιση 5 ελληνικών τραπεζώνΣτην υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Fitch Ratings έπειτα από την υποβάθμιση της Ελλάδας σε ΄CCC΄ από ΄B-΄.
Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Εθνική Τράπεζα, της EFG Eurobank Ergasias, της Alpha Bank, της Τρ. Πειραιώς και της ΑΤΕbank σε ΄CCC΄ από ΄B-΄ και ΄C΄ από ΄B΄ αντίστοιχα. Ο οίκος υποβάθμισε επίσης την αξιολόγηση στήριξης (Support Rating Floors) σε ΄CCC΄ από ΄B-΄  ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση βιωσιμότητας στο ΄f΄.
Οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις βρίσκονται στο Support Rating Floor γεγονός που αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο εξόδου της χώρας από οικονομική και νομισματική ένωση.
Σε περίπτωση που μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με εντολή να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικής μεταρρύθμισης, η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα είναι πιθανή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει την απόσυρση της διεθνούς στήριξης προς τις ελληνικές τράπεζες, προειδοποιεί ο οίκος. Ενδεχόμενη ελληνική αποχώρηση από το ευρώ, θα οδηγήσει ενδεχομένων σε εκτεταμένη αδυναμία εξόφλησης χρέους του ιδιωτικού τομέα αλλά και κρατικού χρέους που αποτιμάται σε ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ