Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σε έρημο των ΗΠΑ θα χτιστεί πόλη-φάντασμα του μέλλοντος

Σε έρημο των ΗΠΑ θα χτιστεί πόλη-φάντασμα του μέλλοντος
© Φωτογραφία: Flickr.com/Rich Holman



Στην έρημο της πολιτείας του Νέου Μεξικού ανεγείρεται η πόλη του μέλλοντος, μια πολύ έξυπνη και προηγμένη, ώστε να επιτραπεί στους ανθρώπους να ζήσουν σε αυτήν.

Σε έκταση 15 τετραγωνικών μιλίων θα απλωθεί ένα τεχνολογικό κέντρο δοκιμών, στο οποίο θα δοκιμαστούν κάθε είδους συστήματα, τα οποία συνδέονται με την έννοια της «έξυπνης πόλης», από αυτόματα συστήματα διαχείρισης της αστικής κυκλοφορίας και ασύρματες επικοινωνίες επόμενης γενιάς, μέχρι αυτόματα πλυντήρια και δημόσιες τουαλέτες με αυτόματο καθαρισμό. Το σχέδιο CITE («Κέντρο Καινοτομιών, Δοκιμών και Αξιολογήσεων») πιθανώς θα κοστίσει στους επενδυτές ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Σε μόνιμη βάση θα δημιουργηθούν 350 θέσεις εργασίας (προφανώς, αυτοί οι μόνιμοι συνεργάτες θα είναι και οι μοναδικοί κάτοικοι της τεχνολογικής πόλης-φάντασμα).
Αυτές καθεαυτές οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουνίου αυτού του έτους και σχεδιάζεταο να ολοκληρωθούν έως το 2014.Εάν θα γίνει αυτή η «πόλη του μέλλοντος» κατοικήσιμη με τον καιρό, δεν είναι ακόμη γνωστό, αφού δεν χτίζεται για τους ανθρώπους.
http://greek.ruvr.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ