Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η Dixons-Κωτσόβολος προετοιμάζεται για την έξοδο από το ευρώ

Ένα ακόμα άρθρο που αναφέρεται στο υποθετικό σενάρτιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δημοσιοποιήθηκε χτες, σύμφωνα με το οποίο η Dixons που έχει αγοράσει την αλυσίδα «Κωτσόβολος» θεωρεί πιθανό αυτό το ενδεχόμενο και σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα.
Σύμφωνα με το άρθρο στους Financial Times, η αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών κάνει πλάνα ώστε να προστατεύσει τα καταστήματα της στην περίπτωση που υπάρξει «κοινωνική αναταραχή» λόγω της υποθετικής εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεμπάστιαν Τζέιμς, δηλώνει ότι η μετάβαση της Ελλάδας στη δραχμή θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά σημειώνει ότι η πολυεθνική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών μπορεί να ωφεληθεί τελικά λόγω της δύσκολης θέσης που θα βρεθεί ο τοπικός ανταγωνισμός.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι», λέει ο Τζέιμς στη συνέντευξή του στους Times. «Τη μια μέρα φαίνεται ότι θα φύγουν, την άλλη ότι θα πάνε όλα καλά. Δεν είμαστε σε ιδιαίτερα καλή φάση αυτή τη στιγμή. Έχουμε φυσικά εκπονήσει σχέδια για το τι πρέπει να κάνουμε. Τι θα μπορούσε να συμβεί την πρώτη, την δεύτερη, την τρίτη μέρα».
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dixons, η πρώτη αντίδραση της εταιρείας θα ήταν το προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων ώστε να κάνουν τη μετάβαση από το ευρώ στη δραχμή. Παράλληλα, η εταιρεία έχει καταστρώσει λεπτομερή σχέδια για το πως θα προστατευθεί από μια κοινωνική αναταραχή.
 http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ