Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Πραγματικό πρόγραμμα "Minority Report" έχει ήδη δοκιμαστεί σε «εθελοντές»




Εσωτερικό έγγραφο του αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) δείχνει ότι ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να προβλέπει εάν ένα άτομο θα διαπράξει ένα έγκλημα, έχει ήδη δοκιμαστεί σε ορισμένα άτομα σε εθελοντική βάση, σύμφωνα με το CNET.
Αν αυτό σας ακούγεται λίγο σαν την ταινία "Minority Report" με τον Tom Cruise, ή την σειρά του CBS "Person of Interest", δεν έχετε άδικο. Αλλά μόνο που στο "Minority Report" ο συγγραφέας Philip K. Dick στρατολόγησε μέντιουμ για να προβλέπουν τα εγκλήματα, ενώ το DHS βασίζεται σε αλγόριθμους: οικοδομεί έναν "πρωτότυπο μηχανισμό ελέγχου" που ελπίζει ότι θα χρησιμοποιήσει παράγοντες όπως η εθνικότητα, το φύλο, η αναπνοή και ο καρδιακός ρυθμός για να "ανιχνεύει συνθήματα ενδεικτικά κακής πρόθεσης. "



Οι τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αποκαλύπτουν τις προσπάθειες για «συλλογή, επεξεργασία, ή διατήρηση πληροφοριών σχετικά με μέλη του «κοινού», ήρθε στο φως μέσα από ένα εσωτερικό έγγραφο του DHS που λήφθηκε στο πλαίσιο της νομοθεσίας ανοικτής διακυβέρνησης από το Ηλεκτρονικό Κέντρο Πληροφοριών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Το DHS κάνει έκκληση για ένα «προ-έγκλημα» σύστημα με το όνομα ‘Future Attribute Screening Technology’ ή εν συντομία FAST.
«Εάν έχει αναπτυχθεί σε βάρος του κοινού, είναι πολύ προβληματικό», λέει η Ginger McCall, σύμβουλος της EPIC, μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας στην Ουάσινγκτον, DC
Είναι ασαφές γιατί τον Ιούνιο του 2010 έγγραφο του DHS (PDF) όριζε ότι πληροφορίες συλλέγονται σήμερα ή διατηρούνται σε μέλη του "κοινού", ως μέρος του FAST, ενώ ένας εκπρόσωπος τμήματος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που έθεσε το CNET πριν από δύο ημέρες.
Σε άλλο σημείο του εγγράφου, ο διευθυντής του προγράμματος FAST, Robert Middleton Jr., αναφέρεται σε μια «περιορισμένη» αρχική δοκιμή χρησιμοποιώντας εργαζόμενους στο DHS ως πειραματόζωα. Ο Middleton λέει ότι «αισθητήρες του FAST θα συλλέγουν μη ενοχλητικές εικόνες βίντεο, ηχογραφήσεις, και ψυχοσωματικές μετρήσεις από τους εργαζομένους», ενώ μια υποομάδα από εργαζόμενους θα ξεχωριστεί, με την άδειά τους, για «πιο αυστηρή αξιολόγηση».
Ο Peter Boogaard, αναπληρωτής γραμματέας Τύπου για το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, έκανε την εξής δήλωση για το CNET :
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας διεξάγει προκαταρκτική έρευνα σε επιχειρησιακές ρυθμίσεις για τον προσδιορισμό της σκοπιμότητας της χρήσης τεχνολογίας αισθητήρων φυσιολογίας και συμπεριφοράς και τεχνικής παρατήρησης που ανιχνεύσει τα σημάδια άγχους, που συχνά συνδέονται με την πρόθεση να κάνει κάποιος κακό. Το πρόγραμμα FAST είναι μόνο στα προκαταρκτικά στάδια της έρευνας και δεν υπάρχουν σχέδια για την απόκτηση ή την ανάπτυξη αυτού του τύπου τεχνολογίας αυτή τη στιγμή.
Το FAST έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί και να ελέγχει, μεταξύ άλλων αναπνοές, κινήσεις του σώματος, αλλαγές στη φωνή, αλλαγές προσωδίας (αλλαγές στα ρυθμό και το τονισμό της ομιλίας), κινήσεις των ματιών και αλλαγές θερμοκρασίας του σώματος.
Μια δοκιμή του FAST έχει διεξαχθεί σε τουλάχιστον μία άγνωστη τοποθεσία στα βορειοανατολικά. «Δεν είναι αεροδρόμιο, αλλά είναι ένας μεγάλος χώρος που είναι ένα κατάλληλο υποκατάστατο για ένα επιχειρησιακό περιβάλλον», δήλωσε ο John Verrico, εκπρόσωπος του DHS στο Nature.com το Μάιο.
Παρά το γεγονός ότι το DHS έχει δημόσια προτείνει ότι το FAST θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σημεία ελέγχου στα αεροδρόμια – άλλωστε, η Διοίκηση Ασφαλείας Μεταφορών είναι μέρος του τμήματος - η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πιο μεγαλειώδεις φιλοδοξίες. Έτσι, ένα εσωτερικό έγγραφο της DHS (PDF), λέει ότι μία κινητή έκδοση του FAST "θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σημεία ελέγχου ασφαλείας, όπως στη διέλευση των συνόρων ή σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως αθλητικές εκδηλώσεις ή συνέδρια."
Λέει επίσης ότι ο επόμενος τομέας δοκιμής του FAST θα περιλαμβάνει μέλη του κοινού που "έχουν την εμπειρία των υπηρεσιών τροφίμων" και πληρώνονται για "να εργαστούν σε μία VIP εκδήλωση." Το κάθε πρόσωπο προφανώς έχει πάρει εντολή να ενεργεί κανονικά ή να κάνει κάτι που να αποδεικνύει "κακή πρόθεση," όπως το να περάσει λαθραία μια συσκευή καταγραφής στην VIP εκδήλωση. Το τέχνασμα, λοιπόν, είναι να δούμε αν το FAST μπορεί να εντοπίσει ποιος είναι ποιος.
Δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν προηγουμένως ενημερωθεί ότι θα συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα FAST.
«Το να στηρίζεσαι σε διφορούμενους βιολογικούς παράγοντες για την πρόβλεψη ‘κακής πρόθεσης’ είναι κάτι το ανησυχητικό», λέει ο δικηγόρος McCall. «Ειδικά αν πρόκειται να το εφαρμόσουν στα αεροδρόμια. Δεν ξέρω για σας, αλλά το να πηγαίνω σε αεροδρόμιο, μου δίνει μια μικρή κρίση πανικού, και αναρωτιέμαι αν πρόκειται να με γραπώσει κάποιος αξιωματικός TSA. "



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ