Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

G-20: Eξετάζει σενάρια και για έξοδο Ελλάδας από ευρώ

Οι G20 επεξεργάζονται πιθανές απαντήσεις στο ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος χώρας που συμμετέχει στη σύνοδο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, οι ηγέτες της G20 και οι υπουργοί Οικονομικών συναντιούνται σήμερα και αύριο, έχοντας στο επίκεντρο τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και κυρίως στην Ελλάδα.

«Επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια για το πολιτικό δράμα στην Αθήνα», δήλωσε αξιωματούχος της G20 στο πρακτορείο. «Εάν καταφέρουν να τακτοποιήσουν την κρίση, όλοι εδώ τους θέλουν στην ευρωζώνη. Αλλά εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει, και υπάρχει μια συνεχιζόμενη κρίση και δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Επομένως, υπάρχουν συζητήσεις για σενάρια που περιλαμβάνουν και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Εξάλλου, σε ξεχωριστό δημοσίευμα το πρακτορείο Dow Jones αναφέρει ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης που βρίσκονται στη σύνοδο της G-20 στις Κάννες συζητούν για το πώς θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος η Ιταλία να παραδοθεί στην κρίση χρέους, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο άτομο με γνώση του θέματα.

Στη συνάντηση συμμετέχουν η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy, ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi και ο Ισπανός πρωθυπουργός Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Το θέμα της Ιταλίας καθυστέρησε την συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε στο πρακτορείο η ίδια πηγή.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ