Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΚΚΕ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


avram_mpenariogia1
Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Άρθρο – πρόταση προς την πρόεδρο της βουλής, που προσφάτως τίμησε τον Γρ. Λαμπράκη-, εγράφη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα να τιμηθούν και οι Μισέλ Καζές και Δαβίδ Σουλάμ, εβραίοι της Θεσσαλονίκης, που διετέλεσαν βουλευτές του ΚΚΕ (στην βουλή του 1926 και του 1932) και που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στην Κατοχή.
Στο άρθρο-πρόταση, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι οι δύο πρώην βουλευτές του ΚΚΕ είναι λησμονημένοι από το ελληνικό κράτος, τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και το ίδιο το ΚΚΕ. Ας δούμε τι αναφέρει για την τελευταία περίπτωση:
«Αλλά και το ΚΚΕ σιωπά. Δεν θυμάμαι να έχω δει καμιά αναφορά στον Ριζοσπάστη για τους δυο εκτελεσμένους βουλευτές του κόμματος. Αυτό είναι περίεργο, διότι το ΚΚΕ τιμά τους νεκρούς του με μεγάλη επιμέλεια. Κι όμως, αν γκουγκλίσετε «Καζές» ή «Σουλάμ» στο rizospastis.gr, που έχει την ύλη της εφημερίδας ακόμα και πριν από το 2000, δεν θα βρείτε καμιά αναφορά στους δυο εκτελεσμένους κομμουνιστές βουλευτές. Δεν μπορώ να μη φοβηθώ ότι η αποσιώπηση οφείλεται στο ότι ήταν Εβραίοι…».
Και δεν είναι οι μόνοι εβραίοι πρωτοπόροι του μπολσεβικισμού στην Ελλάδα, τους οποίους κρύβει επιμελώς το ΚΚΕ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αβραάμ Μπεναρόγια, δημιουργό του ΣΕΚΕ (όπως ήταν η πρώτη ονομασία του ΚΚΕ, το 1918), τον Ζακ Βεντούρα (ιδρυτή της ΚΝΕ), τους συμμετέχοντες στο ιδρυτικό του συνέδριο, όπως: Σαμουήλ Γιονά, Αβραάμ Πέχνα, Αλμπέρτο Αρδίττι, Ισαάκ Καρασσό, Χ. Μπενρουμπή, Φραντς Τζουλάτι, Αλμπέρτο Κουριέλ, Αβραάμ Λεβί, Φραντς Πετρούσκα και άλλους πολλούς.
Γιατί άραγε το ΚΚΕ κρύβει, ότι οι πρωτοπόροι του κομμουνισμού στην Ελλάδα ήταν εβραίοι –όπως άλλωστε συνέβη και στον υπόλοιπο κόσμο; Ντρέπεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ