Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Ο Ιούνιος - Ιούλιος είναι καιρός γιά τά βερίκοκα.
Εγώ προτιμώ τά Μπεμπέκου. Έχουν πολύ ωραία γεύση καί άρωμα.
Πήρα από τήν λαϊκή 2 κιλά , γινωμένα , γιά νά φτιάξω μαρμελάδα. Η τιμή τους ήταν 0,70 τό κιλό τών παραγινωμένων καί 1- 1,5 τό κιλό τά πιό γερά ώς φρούτο.
 Μαζεύω τά κουκούτσια γιατί όπως γνωρίζουμε ... πρέπει νά καταναλώνουμε τήν ψίχα τών κουκουτσιών τού βερίκοκου καθημερινά, τουλάχιστον 3 τεμάχια.
Επίσης γίνεται πολύ ωραίο λικέρ από τήν ψίχα τών κουκουτσιών τους.
 

Συνταγή μαρμελάδας.
Βάζουμε 1 κιλό βερίκοκα πλυμένα καί τεμαχισμένα σέ κατσαρόλα μέ 800 γρ, ζάχαρη καί τά αφήνουμε 3-4 ώρες νά λιώσει η ζάχαρη στόν χυμό τού φρούτου. Μετά αρχίζουμε τό βράσιμο σέ μέτρια φωτιά μέχρι νά πήξει . Ρίχνουμε τόν χυμό ενός λεμονιού , παίρνει μιά - δυό βράσεις ακόμα καί σερβίρουμε σέ βαζάκια πού έχουμε πλύνει καί θερμάνει στόν φούρνο στούς 80 βαθμούς γιά μισή ώρα.
Γίνεται μιά πολύ νόστιμη μαρμελάδα καί αρωματική.
Καλό βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ