Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αργεντινή: "Την κρίση στην Ελλάδα την προκάλεσε το ΔΝΤ - Προσέξτε το κερδοσκοπικό κεφάλαιο Elliot που σαρώνει τις ελληνικές μετοχές"

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αργεντινής επισημαίνει τον κίνδυνο να «λεηλατηθεί» η Ελλάδα από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια - «Ο Τσίπρας βρήκε μία κατάσταση πρακτικά αδιέξοδη»
Η Αργεντινή, η οποία κήρυξε στάση πληρωμών το 2001, εξέφρασε σήμερα την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να «λεηλατηθεί» από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.
«Η Αργεντινή το έχει ήδη ζήσει και εμείς το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι εκείνοι υπολογίζουν ότι θα γίνει το ίδιο με την Ελλάδα, προτού αρχίσουν να την λεηλατούν, όπως έχουν κάνει το ίδιο σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αργεντινής, Ανίμπαλ Φερνάντες.
Η ελληνική κρίση «προκλήθηκε από το πρόγραμμα προσαρμογής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» κατήγγειλε ο Φερνάντες, που διακρίνει «τη σκιά των ταμείων-όρνεων (αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε προβληματικές εταιρείες), ειδικά του κερδοσκοπικού κεφαλαίου Elliott, το οποίο από τον Δεκέμβριο του 2013 αγοράζει ελληνικά ομόλογα, με την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα "σκοντάψει" ή θα παραδοθεί προκειμένου να την ρημάξουν, όπως ακριβώς έκαναν με κάθε μία από τις χώρες που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Έλληνας ομόλογός του, Αλέξης Τσίπρας, «βρήκε μία κατάσταση πολύ περίπλοκη, πρακτικά αδιέξοδη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ