Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΠΕΡΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ


alt
Μας ζητούν διάφοροι φίλοι του blog να τους υποδείξουμε λίστα με προμήθειες κ.α. Όποιος θέλει μπορεί να βρει πολλές τέτοιες στο διαδίκτυο.
Αρχή μας είναι ο καθένας να κάνει αυτό που θα του υποδείξει ο Πνευματικός του.
Τίποτα δεν μπορεί να γραφτεί για όλους. Κάθετί έχει διαφορετική επίδραση στον καθένα κι εμείς δεν έχουμε την αγιότητα να αγγίξουμε τέτοια σοβαρά θέματα με την απαιτούμενη διάκριση. Το παρελθόν και τα λάθη μας, το αποδεικνύουν.
Κάθε ένας είναι διαφορετικός άνθρωπος, σε διαφορετική πνευματική κατάσταση και ζει σε διαφορετικές εξωτερικές συνθήκες. Τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί για όλους και δεν είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι γι' αυτόν τον ρόλο.
Όποιος έχει υψηλότατο πνευματικό επίπεδο, μπορεί να μην πάρει τίποτε. Όποιος αισθάνεται αδύνατος μπορεί να πάρει. Όποιος ζει σε χωριό μπορεί ήδη να έχει κάποιο είδος αυτάρκειας. Ένας που ζει σε μεγαλούπολη σίγουρα είναι πιο εξαρτημένος... Ένας που είναι ευαίσθητος μπορεί να του πεις κάτι και να πανικοβληθεί. Άλλος που είναι αναίσθητος, χίλια να του πεις και να σε κοροϊδεύει...
Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει μυαλό και βλέπει πλέον τον λύκο. Ας μην ψάχνει τον ντορό...
Πάνω από όλα όμως ό,τι κάνουμε καλό είναι να γίνεται με την ευλογία του Πνευματικού.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ